Asverstrooiing en asbijzetting per schip op de Noordzee vanuit de haven Scheveningen heeft plaatsgevonden

Op woensdag 12 januari 2022 zijn wij uitgevaren om de verstrooiingen namens crematoria en particulieren uit te voeren.

Om 15:01 vertrokken we uit de haven en om 17:07 waren we terug in de haven. Het was erg mistig en fris op zee, we hadden ongeveer 200 meter zicht vanwege de dichte mist. De zon was af en toe wazig te zien door de dikke mist. De wind was zuidwest windkracht 2. De temperatuur was een graad of 4-5, maar op zee voelde het kouder aan.

Door omstandigheden hebben wij niet met de vertrouwde Albatros, maar met de sleepboot Oceaan II gevaren.


Datum en tijd asverstrooiing
12.01.2022 tussen 15:30 uur en 16:25 uur.

Geografische positie:
bij het begin: 52º 06′ 44” NB 04º 11′ 39” OL
aan het einde: 52º 06′ 16” NB 04º 10′ 01” OL

U kunt de route die wij gevaren hebben hier bekijken

Hieronder vindt u het videoverslag.

Verloop asverstrooiingsplechtigheid

Tijdens deze asverstrooiingsceremonie is er een bloemengroet gegeven in opdracht van nabestaanden. Bovendien is er een bloemengroet is namens ~Aqua-Omega gegeven aan iedereen die op zee achterbleef. De bloemen blijven drijven en markeren symbolisch het zeegraf. Ze blijven goed te zien terwijl we er een cirkel om varen.  Toen de cirkel voltooid was werd de scheepshoorn driemaal ten gehore gebracht. Daarna is de vlag in top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de haven van Scheveningen.


Fotocompilatie asverstrooiing

Beste nabestaanden,

Tijdens deze asverstrooiingsvaart zijn er diverse foto’s gemaakt. U vindt een impressie van deze vaart hieronder. Als u een foto in hoge resolutie wenst kunt u deze bij ons aanvragen. U ontvangt de foto geheel kosteloos in goede kwaliteit. Er zijn ook foto’s gemaakt die niet zijn gepubliceerd met name van de verschillende bloemengroeten. Indien mogelijk zoeken wij die van uw dierbare op en kunnen deze dan naar u versturen.

Vriendelijke groet,
Team Aqua-Omega


Officiële verklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per email de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam– adres–woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Stuur ons een mail of brief met vermelding van naam, crematorium en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid en maak € 22,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073  t.n.v. ~Aqua-Omega. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd. Voor elk volgend exemplaar, of voor de kaart als PDF, betaalt u € 12,50.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft.
U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit


Deelnemende crematoria:

Andringastate Marsum – De Hoge Boght Veldhoven – De Meerdijk Emmen – Kranenburg Zwolle – Rusthof Amersfoort – Heidehof Ugchelen – Wâldhôf Drachten – Cereshof Stadskanaal – Crematorium Aalten – Noorderveld Nieuwegein – Alphen aan den Rijn – Haarlemmermeer Nieuw-Vennep – Meerbloemhof Zoetermeer – Walpot Eijsden – Schifferheide Kerkrade – Nedermaas Geleen – Midden-Limburg Baexem – Crematorium Heeze – Berkendonk Helmond – Rijtackers Eindhoven – Maaslanden Vlijmen – Zuylen Breda – Crematorium Tilburg – Essenhof Dordrecht – De Ommering Spijkenisse – Rhijnhof Leiden – Schollevaar Capelle aan den IJssel – Sparrenburg Rosmalen – Crematorium Uden – De Omarming Zutphen- Tussen de Bergen Roermond – Iepenhof Delft – Boschhuizen Venray – Den en Rust Bilthoven –  Domstede Utrecht –  Slangenburg Doetinchem –  Oost-Groningen Winschoten – Crematorium Hilvarenbeek –   Huis van Brabant Oosterhout – Crematoria Twente – Slingerbos Ede – De Linge te Tiel –  Ockenburg Den Haag –  Nieuw Eykenduynen Den Haag – Crematorium Heerlen – Crematorium Venlo –  Beukenhof Schiedam –  Eikelenburg Rijswijk –  Daelwijck Utrecht – Rijk van Nijmegen – Steenbrugge Diepenveen – Rotterdam – Crematorium de Lariks – Haagse Duinen Den Haag – IJsselhof Gouda – Duin- en Bollenstreek Lisse – Haskerpoort Oudehaske – Hart van Berkelland – Peusen Echt – Yardenhuis van Lelystad – Crematorium Laren –  La Grande Suisse Maastricht – Crematorium Ommeland en Stad – Crematorium Sneek – Crematorium Dieren – Waalstede Nijmegen – Minnendael Zwijndrecht, en diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.