Het verstrooien van as met een heliumballon

U heeft de  mogelijkheid de as van uw dierbare op grote hoogte te verstrooien met behulp van en heliumballon. Deze ballonnen gevuld met de as en helium stijgen op tot een hoogte van meer dan 20 kilometer voordat de ballon knapt en de as van uw dierbare op grote hoogte wordt verstrooid. Deze vorm van asverstrooien -met een heliumballon- is een bijzonder manier om afscheid te nemen van uw dierbare op aarde en om wat eens het lichaam was toe te vertrouwen aan de lucht.

U begrijpt dat het oplaten van deze ballonnen gevuld met tussen 3 en 4 kilo as met zorg en aandacht moet gebeuren. Zo moet er toestemming gegeven worden door de eigenaar van de grond van waaraf de heliumballon met as wordt losgelaten, en dienen de luchtvaartautoriteiten op de hoogte te worden gesteld. Al deze zaken regelen wij van begin tot het eind.


Verloop van de ballonoplating

Als u op de vertrekplaats bent aangekomen overhandigt u de as van uw dierbare aan mij of mijn collega, zodat de as in de ballon overgezet kan worden. De ballonnen worden in een speciaal ingerichte mobiele ruimte gereedgemaakt .

Het vullen van de asverstrooiingsballonnen

De eerste stap is het vullen van de binnenste ballon met de as. Deze ballon met as zal dan in de asverstrooiingsheliumballon worden geplaatst. De volgende stap is het vullen van deze asverstrooiballon met helium en de uiteindelijke verzegeling. De asverstrooiingsballon wordt opgeblazen tot de ballon ongeveer twee meter groot is. Ook deze ballon wordt verzegeld. Het gehele proces neemt ongeveer één tot anderhalf uur in beslag.  U mag helpen de ballonnen te vullen met as en ze gereed te maken.

Als u ~Aqua-Omega zorg laat dragen voor het ophalen van de as bij het crematorium en overbrengen naar de oplaatlocatie zijn de asverstrooiingsballonnen gereed als u aankomt. Kosten voor deze dienst bedragen € 72,00.

De ballonvlucht

Als u de asverstrooiingsballon heeft losgelaten kunt u de ballon onder de ideale omstandigheden nog ruim 25 minuten volgen. Na ongeveer één tot anderhalf uur bereikt de asverstrooiingsballon een hoogte van meer dan 20 kilometer. Door het enorme drukverschil zal de ballon uit elkaar knappen en de as van uw dierbare wordt dan in de atmosfeer verstrooid.

Milieu

De ballonnen die gebruikt worden om de as te verstrooien zijn speciaal hiervoor ontwikkeld en van zeer hoge kwaliteit. De asverstrooiingsballonnen zijn 100% biologisch afbreekbaar en voorzien van een fair trade FSC keurmerk. Het edelgas helium is niet brandbaar of explosief, niet giftig en milieuvriendelijk.

Het weer

Het weer speelt bij al onze activiteiten een belangrijke rol. Zo ook bij het asverstrooien met een heliumballon. Tot windkracht 5 is het mogelijk de asverstrooiingsballon op te laten stijgen. Bij onweer of zware regenval wordt de verstrooiing geannuleerd en verplaats naar een andere dag.

De ceremonie

U bepaalt zelf hoe de ceremonie er tijdens de ballonverstrooiing er uit gaat zien. U kunt hierbij denken aan een persoonlijk afscheidswoord, het voordragen van een gedicht of het afspelen van muziek. Indien  gewenst is er een uitvaartleider van ~Aqua-Omega bij de asverstrooiingsceremonie aanwezig.

U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van onze tenten en statafels die op de locatie kunnen worden opgezet. U heeft dan met uw familie een plek om in familieverband samen te zijn alvorens de asverstrooiingsballon op te laten. Tevens kunnen wij u daarbij voorzien van een hapje en een drankje.

Wat krijgt u?

  • 2 asverstrooiingsballonnen
  • Uitgebreide fotorapportage van de oplating en het stijgen van de ballonnen
  • Niet-alcoholische dranken
  • Er is een muziekinstallatie aanwezig

Tarieven op aanvraag vanaf € 1.425,00,-

Oorkonde met officiële verstrooiingsverklaring

U kunt na afloop van de ballonverstrooiing een oorkonde met officiële verstrooiingsverklaring ontvangen. Hierop staat de geografische oplaat positie, datum en tijdstip van loslaten vermeld. Dit document ontvangt u dan samen met de rekening per post.

  • € 27,50 maritieme kaart
  • € 12,50 voor elk volgend exemplaar

Beschikbare kleuren van de asverstrooiingsballon: