Een opstapvaart vanuit Scheveningen, IJmuiden, Neeltje Jans of Lauwersoog

Wat is een Opstapvaart?
Bij een opstapvaart deelt u het schip met met andere families / nabestaanden. De asverstrooiingen of bijzettingen vinden na elkaar plaats, waarbij de andere families worden verzocht zich naar een andere plek op het schip te begeven uit het zicht van de familie die de as van hun dierbare aan het verstrooien of bijzetten is. Een en ander wordt in goede banen geleid door onze uitvaartleider.

Bij een opstapvaart deelt u het schip dus met andere nabestaanden die de as van hun dierbare op zee willen verstrooien. Hierdoor worden de kosten van het schip ook gedeeld. U kunt voor een relatief laag tarief zorgdragen voor de asverstrooiing of asbijzetting van uw dierbare op zee. U betaalt per persoon die meevaart.

U dient zich te realiseren dat er verscheidene nabestaanden onder gelijke omstandigheden meegaan waarbij u geacht wordt op gepaste wijze rekening met elkaar te houden.

Op zee wordt voorafgaand aan elke verstrooiing indien gewenst een korte en persoonlijke ceremonie gehouden, waarna men in alle rust de gelegenheid krijgt om te verstrooien. Dit gaat op volgorde van de geboortedatum van de overledenen.

Aan boord kan meegebrachte muziek worden afgespeeld tijdens de plechtigheid. Vaartickets en consumpties zijn contant of per pin af te rekenen. Er zijn koffie, thee, fris en diverse andere consumpties verkrijgbaar.

Bij stormachtige weersverwachting kunt u de dag vooraf bellen tussen 17.30 en 18.00 uur naar telefoonnummer 06 55 841 880 om te informeren of de vaart doorgaat. Bij weersomstandigheden waarbij niet gevaren kan worden wordt de vaart doorgeschoven naar een andere zondag.

Deze vaarten vinden op vastgestelde data plaats en altijd op een zondag.

Opstapvaart vanuit Scheveningen 14 keer per jaar
21 januari / 18 februari / 17 maart / 14 april / 12 mei (moederdag) / 2 juni / 16 juni (vaderdag) / 21 juli/  18 augustus/ 8 september  / 22 september / 20 oktober / 17 november / 8 december 2024

Opstapvaart vanuit IJmuiden 7 keer per jaar.
14 april / 12 mei (moederdag)  / 16 juni (vaderdag)  / 21 juli  / 18 augustus/ 22 september  / 17 november 2024

Opstapvaart vanuit Neeltje Jans 6 keer per jaar

14 april  / 12 mei (moederdag) / 16 juni (vaderdag)  / 21 juli  / 22 september  / 24 november 2024

Opstapvaart vanuit Lauwersoog 3 keer per jaar
12 mei (Moederdag)  /16 juni (vaderdag) / 18 augustus 2024

Voor actuele asverstrooiingsdata en verstrektijden, zie de agenda.

Tarieven vanaf

  • € 92,00 volwassenen
  • € 46,00 kinderen t/m 16 jaar

Overbrengen van de as naar het schip
U zorgt zelf voor het meenemen van de as, eventuele bloemen, en verstrooiing hiervan. Indien de as nog bij het crematorium staat moet u voor het afhalen een afspraak maken. U kunt daarbij aangeven de as bij voorkeur in een strooi-urn te ontvangen. Indien u dat wenst kan ~Aqua-Omega voor u de as bij het crematorium afhalen. Daartoe moet u ons wel machtigen, zie voor meer informatie machtiging. De kosten voor deze dienstverlening bedragen:

  • € 72,00

Asbijzetting met een zee-urn
Het is ook mogelijk de as in een zee-urn in de zee te laten zinken. De urn lost afhankelijk van temperatuur en stroming in 24 tot 48 uur volledig op in het zeewater. U wordt hierbij niet direct geconfronteerd met de as. De urnen zijn milieuvriendelijk. Klik hier voor het assortiment. Prijzen vanaf:

  • € 38,25

Officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart
U kunt na afloop van de asverstrooiingsvaart  officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart ontvangen. Hierop staat een zeekaart afgebeeld, en de geografische positie, de naam van het schip, de datum en het tijdstip van asverstrooiing of bijzetting vermeld. Dit document ontvangt u dan samen met de rekening per post.

Kosten

  • € 27,50 maritieme kaart
  • € 12,50 voor elk volgende exemplaar
  • € 17,50 als PDF, per email

Indien u vragen heeft of u wilt zich opgeven kunt u direct contact met ons opnemen via 023-5424194 of per mail info@asverstrooiing.nl. ~Aqua-Omega wenst u een rustige vaart en mooie plechtigheid toe.

Sebastiaan Smit
~Aqua-Omega