Asverstrooiing per schip op de Noordzee, Waddenzee, rivier of binnenwater

U kunt op twee manieren zorg dragen voor de verstrooiing of bijzetting van de as van uw dierbare op water. As verstrooien tijdens een Opstapvaart of as uitstrooien tijdens een vaart met alleen uw familie.

1. Opstapvaarten
Bij een Opstapvaart vaart u met een aantal families uit. De asverstrooiingen of asbijzettingen vinden na elkaar plaats. Eén en ander wordt in goede banen geleid door onze uitvaartleider. Deze vaarten vinden op vastgestelde data plaats en altijd op een zondag. U betaalt per deelnemende persoon. Meer informatie vindt u hier.

2. Vaarten alleen met uw familie
U vaart vanuit de haven van uw keuze om zorg te dragen voor de verstrooiing van de as van uw dierbare op de Noordzee, Waddenzee, rivier of binnenwater. U bent de enige familie op het schip. U bepaalt zelf de locatie en datum.

U kunt een plaats op de landkaart aanklikken voor meer informatie.

De asverstrooiingsplechtigheid
Door het gebruik van oude maritieme tradities, die bij een zeebegrafenis van kracht waren, maken wij van elke asverstrooiing een gedenkwaardig en onvergetelijk afscheid.

Het schip vaart met de vlag halfstok de Noordzee, Waddenzee, binnenwater of rivier op. U heeft de mogelijkheid om op persoonlijke wijze afscheid te nemen. Zo kan er een laatste woord gesproken worden en kan er muziek ten gehore worden gebracht. Waarna u de as zelf boven zee uitstrooit met een strooikoker of met de oplosbare zee-urn in het water laat zakken. U kunt bloemen als bloemengroet aan uw dierbare meegeven.

Daarna vaart het schip een cirkel om de verstrooiingslocatie. Als laatste groet wordt de scheepshoorn of scheepsbel geluid. Vervolgens wordt de vlag in top gehesen en keert het schip terug naar de haven.

Zoek een haven naar wens