Op maandag 12 juni 2023 zijn wij weer uitgevaren vanuit de haven van Lauwersoog om zorg te dragen voor de verstrooiing van as op de waddenzee. Het schip Gebroeders Luden met bemanning vertrok om 13:29 uur uit de haven en kwam om 15:33 weer terug.

De omstandigheden op zee waren prachtig; blauwe lucht met mooie sluierwolken, volop zon, een temperatuur van ongeveer 25 graden en een verfrissende wind uit het noordoosten.

De asverstrooingsceremonie vond plaats tussen 14:25 uur en 14:35 uur, vlakbij de Engelsmanplaat.

Naderhand is het schip rondom de asverstrooiingslocatie gevaren, heeft de scheepshoorn geklonken en is de vlag weer in top gehesen. Daarna zijn we teruggevaren naar de haven van Lauwersoog. Tijdens de vaart hebben we verschillende mooie schepen en wat zeehondjes gezien.

U kunt de gevaren route hier bekijken.

Geografische positie:
begin: 53º 27′ 10” NB – 06º 04′ 04” OL
eind: 53º 27′ 19” NB – 06º 03′ 59” OL

Hieronder kunt u een videocompilatie zien van de vaart en asverstrooiingsceremonie.


Afloop asverstrooiingsceremonie

Na de verstrooiingen heeft het schip een cirkel om de asverstrooiingslocatie gevaren , heeft de scheepshoorn geklonken, is de vlag uit rouwstand gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de Veerhaven van Lauwersoog.


Foto-impressie – dit zijn de foto’s die wij onderweg genomen hebben


Officiële verklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam – adres – woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 27,50 (€ 12,50 voor elk volgend exemplaar; € 17,50 voor een PDF) over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. ~Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare, en stuurt u een email met de naam van het crematorium en uw adres. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft. U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94.

Vriendelijke groet
~Aqua–Omega

Sebastiaan Smit


Opdrachtgevende crematoria en uitvaartondernemers:

Andringastate, Marsum – Heidehof, Apeldoorn – Yardenhuis Goutum – Schoterhof, Nieuweschoot – Ommeland en Stad, Eelderwolde