Afscheid van uw dierbare per schip vanuit de haven van Scheveningen op de Noordzee

U draagt zelf zorg voor het verstrooien van de as uw dierbare per schip op de Noordzee voor € 87,- per persoon. Tijdens dit afscheid wordt u zover als u zelf wilt begeleid door professionele begeleiding van een medewerker van Aqua-Omega.

Vertrektijd: ca. 15:30 uur vanaf de Dr. Lelykade ter hoogte van nr. 3H
Thuiskomt: ca 17:00 uur of zoveel later als nodig is.

Asverstrooiing op zee vanuit Scheveningen

Asverstrooien op de Noordzee met deze visserskotter

Een bijzondere belevenis om uit te varen op zee met een echt zeeschip en in familieverband zorg te dragen voor de plechtigheid tijden de verstrooiing of bijzetting van de as van uw dierbare.

Geef u hier op of neem telefonisch contact met ons op 023 542 41 94 of 06 55 841 880

Aqua-Omega Waardige Asverstrooiing organiseert al sinds 2010 Opstapvaarten vanuit Scheveningen. Bij een Opstapvaart deelt u het schip met andere families en dus ook de kosten van het schip. U zorgt zelf voor het meenemen van de as, eventuele bloemen, en verstrooiing hiervan. Indien de as nog bij het crematorium staat maakt u voor het afhalen een afspraak. U kunt daarbij aangeven de as bij voorkeur in een CiniSafe of strooikoker te ontvangen. Zo mogelijk kan Aqua-Omega voor u de as bij het crematorium afhalen. (€ 72,00 meerprijs.)


Biologische afbreekbare urn

In plaats van asverstrooien is het ook mogelijk de as in een zee-urn in het water bij te zetten. Deze biologische afbreekbare urnen lossen afhankelijk van temperatuur en stroming in plm. 24 tot 48 uur volledig op in het water. U wordt hierbij niet meer direct geconfronteerd met de as. De urnen zijn milieuvriendelijk.  Klik hier voor het assortiment biologische oplosbare zee urnen.

kijk op het filmpje hoe een asbijzetting met een zeeurn in zijn werk gaat.


Tijdens de uitvaart op zee

U dient zich te realiseren dat er meerdere nabestaanden onder gelijke omstandigheden mee gaan waarbij u geacht wordt gepast rekening met elkaar te houden. Aan boord is een uitvaartleider aanwezig welke een en ander in goede banen leidt en u desgewenst behulpzaam kan zijn met asverstrooien en bijzetten.

Op de zee wordt voorafgaande aan elke verstrooiing een korte persoonlijke plechtigheid gehouden, waarna men in alle rust de gelegenheid krijgt om de as te verstrooien of bij te zetten. Dit gaat op volgorde van geboortedata van de overledenen.

Tijdens of net na de verstrooiing kunt u meegebrachte muziek afspelen.

Aan boord krijgt u koffie en thee van ons aangeboden. Fris en diverse consumpties tegen betaling verkrijgbaar. Vaartickets en consumpties zijn contant of per pin aan boord af te rekenen. Het tarief is € 87,00 per persoon, kinderen t/m 16 jr € 42,00.

Bij stormachtige weersverwachting kunt u betreffende wel of geen doorgang de dag vooraf bellen tussen 17.30 – 18.00 uur, telefoon nr. 0655 841 880, en/of deze pagina raadplegen.

Bij niet vaarbare weersomstandigheden wordt de vaart doorgeschoven naar een andere zondag. Bij onvoldoende aanmeldingen kan de vaart geannuleerd worden.

Na afloop van de verstrooiing of asbijzetting is een officiële Verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop worden o.a. de naam van de overledene en exacte plaats van verstrooiing aangegeven. Deze akte is direct aan boord te bestellen à € 27,50 incl. verzendkosten. U krijgt deze verklaringsakte ter nagedachtenis zo snel als mogelijk thuisgestuurd.

Neem gerust contact met mij of één van mijn collega’s indien u nog vragen heeft of u wilt opgeven voor deze vaart.

Aqua-Omega wenst allen een rustige vaart en mooie plechtigheid toe.

Met vriendelijke groet,
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit

Onderstaande links geven u een indruk van de Opstapvaarten:

Een indruk van de Opstapvaart op 23 november  vanuit Scheveningen klik hier

Een indruk van de Opstapvaart op 14 september vanuit Scheveningen klik hier


Een indruk van de Opstapvaart op 18 mei  vanuit Scheveningen klik hier

Een indruk van de Opstapvaart op 30 maart vanuit Scheveningen klik hier

Een indruk van de Opstapvaart op 1 december vanuit Scheveningen klik hier


Een indruk van de Opstapvaart op 22 september vanuit Scheveningen klik hier

Een indruk van de Opstapvaart op 15 juli vanuit Scheveningen klik hier.

Een indruk van de Opstapvaart  op  20 mei vanuit Scheveningen klik hier.

Een indruk van de Opstapvaart op 18 maart vanuit Scheveningen klikt u hier.

Een indruk van de Opstapvaart van 15 januari vanuit Scheveningen klikt u hier. 

Een indruk van de Opstapvaart van 20 november vanuit Scheveningen klikt u hier.

Een indruk van de Opstapvaart van 23 oktober vanuit Scheveningen klikt u hier.