Asverstrooien met een vliegtuig boven zee plaatsgevonden

Vandaag zijn wij om 14:27 uur vanuit Rotterdam Airport vertrokken en naar de kust gevlogen. Bij Monster zijn wij de Noordzee op gevlogen om ter hoogte van Kijkduin een fly-by-asverstrooiing uit te voeren. Hierna zijn wij naar Scheveningen en Zandvoort gevlogen om de as van verschillende overledenen boven zee te verstrooien.  Bij een fly-by-asverstrooiing wordt het vliegtuig op een bepaalde manier gemanoeuvreerd en de as in het zicht van de familie boven zee verstrooid.  Het weer was bewolkt met hier en daar open stukken. De wind was westzuidwest (240°), het zicht was meer dan 10 kilometer en beneden ons lag een rustig golvende zee.


Het vliegtuig staat gereed op het platform voor vertrek naar zee voor de asverstrooiing

Deze vlucht is uitgevoerd met een Cessna 172. Wilt u meer weten over dit vliegtuig klik hier


Vluchtgegevens
Start motor: 14:16 uur
Airborne: 14:27 uur
Landing : 15:35 uur

U kunt hier de gevlogen route bekijken.

De asverstrooiingsvlucht is gefilmd. U kunt de video-impressie hieronder zien.


Fly-by asverstrooiing ter hoogte van Kijkduin

Wij zijn laag langs de kust van Kijkduin gevlogen en hebben een fly-by-ceremonie uitgevoerd voor nabestaanden die op het strand stonden.

Familie op het strand bij Kijkduin ziet het vliegtuig laag voorbij komen

Tijd
14:38 uur.

Geografische positie
52º 04′ 21” NB 04º 12′ 50” OL

Een matige wind, westzuidwesten (240°), windkracht 4. Het was overwegend bewolkt met hier en daar een blauwe hemel.  Onder ons een rustige golvende Noordzee. Het zicht was goed, meer dan 10km.


Asverstrooiing ter hoogte van Scheveningen

Wij zijn laag langs de pier van Scheveningen een cirkel gevlogen en al wuivend met onze vleugels als groet aan nabestaanden naar zee gevlogen om een mooie plekje op 6 km uit de kust te zoeken voor de asverstrooiing. Tijdens het verstrooien van de as is het vliegtuig in cirkels blijven vliegen. Dit kunt u ook zien aan de route die is gevlogen.

Noordzeekust. De haven van Scheveningen is goed te zien; iets verderop de pier van Scheveningen

Tijd
tussen 13:57 uur en 14:00 uur.

Geografische positie
52º 10′ 55” NB 04º 15′ 37” OL

Een matige wind, westzuidwesten (240°), windkracht 4. Het was overwegend bewolkt met hier en daar een blauwe hemel.  Onder ons een rustige golvende Noordzee. Het zicht was goed, meer dan 10km.


Asverstrooiing bij strand Zandvoort

Ter hoogte van Tijn Akersloot en de hoge flat die in de volksmond Bouwensflat heet hebben wij een mooie fly-by uitgevoerd voor nabestaanden die hun dierbare per vliegtuig boven zee wilden laten verstrooien. Daarna zijn wij richting de Noordzee gevlogen en hebben een mooi plekje uitgezocht om de as van verschillende overledenen te verstrooien.

Fly-by-ceremonie Bouwensflat Zandvoort

Tijd
tussen 15:11 uur en 15:12 uur.

Geografische positie
52º 22′ 60” NB 04º 29′ 37” OL

Een matige wind, westzuidwesten (240°), windkracht 4. Het was overwegend bewolkt met hier en daar een blauwe hemel.  Onder ons een rustige golvende Noordzee. Het zicht was goed, meer dan 10km.


Fotocompilatie asverstrooiing

Beste nabestaanden,

Hieronder vindt u later een foto-impressie gemaakt tijdens de vlucht. Als u een foto in hogere resolutie wenst, kunt u deze bij ons aanvragen.

Vriendelijke groet,

Team ~Aqua-Omega


Officiële verklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per email de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam– adres–woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 27,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073  t.n.v. ~Aqua-Omega onder vermelding van naam, crematorium en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd. Voor elk volgend exemplaar betaalt u € 12,50; de verklaring als PDF kost € 17,50.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft. U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit


Asverstrooiing voor de kust van Scheveningen

Haagse Duinen – Crematorium Slangenburg Doetinchem -Crematorium Ommeland en Stad -Crematorium Almere -De Meerdijk, Emmen – Kranenburg, Zwolle – Rusthof, Amersfoort – Heidehof, Apeldoorn – Wâldhôf, Drachten – Cereshof, Stadskanaal – Crematorium Oost Groningen Winschoten – Berkenhove, Aalten – Noorderveld, Nieuwegein – Alphen aan den Rijn – Meerbloemhof, Zoetermeer – Walpot, Eijsden – Schifferheide, Kerkrade – Nedermaas, Geleen – Midden Limburg, Baexem – Heeze – Berkendonk, Helmond – Rijtackers, Eindhoven – Maaslanden, Nieuwkuijk – Haarlemmermeer, Nieuw-Vennep – Bergen op Zoom – Zuylen, Breda – Essenhof, Dordrecht – De Ommering, Spijkenisse – Rhijnhof, Leiden – Schollevaar, Capelle a/d IJssel – Rosmalen – Uden – De Omarming, Zutphen – Tussen de Bergen, Roermond – Iepenhof, Delft – Boschhuizen, Venray – Den en Rust, Bilthoven – de Linge, Tiel  – Middelburg – Crematorium Venlo – Crematorium Heerlen – Crematorium Rotterdam – Crematorium Eikelenburg – Crematorium Ockenburg – Domstede, Utrecht –  Uitvaartzorg Barbara, Utrecht – Crematoria Twente –  Haskerpoort Oudehaske – Hoeksche Waard –  Crematorium Nijverdal – Slingerbos Ede- diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige as.


Asverstrooiing voor de kust van Zandvoort

Westgaarde Amsterdam – Zaanstad, Zaandam – Bouwens, Uithoorn – De Nieuwe Ooster, Amsterdam – Haarlem – Westerveld, Driehuis – De Nieuwe Noorder, Amsterdam – De Boskamp, Assen – Dieren – Moscowa, Arnhem – Jonkerbos, Nijmegen – Laren – Almere – Zorgvlied, Amstelveen.


Asverstrooiing voor de kust van Egmond aan Zee

Crematorium van Goutum – Alkmaar – De Waerdse Landen, Heerhugowaard – Hoorn – Purmerend – Sneek – Uitvaartcentrum Oost Groningen – Crematorium Groningen – Reestborgh, Meppel – Crematorium Schoterhof – Crematorium Stilleweer – Crematorium van Schagen- Crematorium Hoentocht.