Asverstrooiing per schip vanuit Scheveningen 23.01.2021 plaatsgevonden nu met film

Asverstrooiing per schip vanuit Scheveningen 23.01.2021 plaatsgevonden nu met film

Asverstrooiing vanuit Scheveningen plaatsgevonden

Vandaag zijn wij per schip vanuit de haven Scheveningen naar een mooie plek ergens op zee gevaren. Onze taak: het verstrooien en bijzetten van de as van overledenen. Voor vertrek hebben verschillende nabestaanden op de kade ontmoet die hun dierbare kwamen uitzwaaien of nog een bloemengroet overhandigen om bij de verstrooiing van de as mee te geven, voor eeuwig verbonden met de elementen….


Datum en tijd asverstrooiing
23.01.2021 van 13:22 uur tot 14:15 uur

Geografische positie:
begin 52° 6′ 34” N – 04° 14′ 14” O
einde 52° 6′ 55” N – 04° 12′ 04” O

Het was zonnig met hier en daar mooie witte stapelwolken en een staalblauwe hemel. Wind vrij matig uit het zuidwesten windkracht 3. Het zicht was uitzonderlijk goed. Een matig golvende zee, het tij wisselde net van hoog naar laag water.

U kunt hier de route zien die gevaren is.

(Wij wilden op speciaal verzoek graag het nummer ‘My Way’ in de soundtrack zetten, maar dit werd door YouTube helaas geblokkeerd.)

Verloop asverstrooiingsplechtigheid

Tijdens deze asverstrooiingsceremonie zijn er verschillende bloemengroeten gegeven in opdracht direct van nabestaanden en via crematoria. Voor Crematorium Schifferheide hebben wij een of meerdere bloemengroeten bij een asverstrooiing verzorgd en daarnaast diverse bloemengroeten van nabestaanden die wij op de kade hebben ontmoet.

De laatste bloemengroet, de witte rozen, is gegeven namens ~Aqua-Omega voor iedereen die vandaag op zee is verstrooid of bijgezet. Na deze laatste bloemengroet is het schip een cirkel om de bloemen gevaren en heeft de scheepshoorn driemaal geklonken. Daarna is de vlag in top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de haven van Scheveningen.


Fotocompilatie asverstrooiing

Beste nabestaanden,

Hieronder vindt u een foto-impressie. Als u een foto in hoge resolutie wenst kunt u deze bij ons aanvragen. U ontvangt de foto geheel kosteloos in goede kwaliteit. Er zijn ook foto’s gemaakt die niet zijn gepubliceerd met name van de verschillende bloemengroeten.

Vriendelijke groet,

Team Aqua-Omega


Officiële verklaring met maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en de plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 22,50 (€ 10,00 voor elk volgend exemplaar; of € 12,50 voor een PDF) over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam, crematorium en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt deze verklaringsakte ter nagedachtenis zo snel mogelijk thuisgestuurd.


Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft. U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit

Deelnemende crematoria:

De Meerdijk Emmen – Schoterhof Heerenveen – Kranenburg Zwolle – Rusthof Amersfoort – Heidehof Apeldoorn – Wâldhôf Drachten – Cereshof Stadskanaal – Berkenhove Aalten – Noorderveld Nieuwegein – Alphen aan den Rijn – Haarlemmermeer – Meerbloemhof Zoetermeer – Walpot Eijsden – Schifferheide Kerkrade – Nedermaas Geleen – Midden Limburg Baexem – Heeze – Berkendonk Helmond – Rijtackers Eindhoven – Maaslanden Nieuwkuijk – Zoom- en Zegestede Bergen op Zoom – Zuylen Breda –Crematorium Tilburg- Essenhof Dordrecht – De Ommering Spijkenisse – Rhijnhof te Leiden – Schollevaar Capelle aan den IJssel – Rosmalen – Uden – De Omarming Zutphen- Tussen de Bergen Roermond – Iepenhof Delft – Boschhuizen Venray- Den en Rust Bilthoven –  Domstede Utrecht –  Slangenburg Doetinchem –  Oost Groningen Winschoten – Hilvarenbeek –   Huis van Brabant Oosterhout – Crematoria Twente – Slingerbos Ede – De Linge te Tiel –  Ockenburg Den Haag –  Nieuw Eykenduynen Den Haag – Crematorium Heerlen – Crematorium Venlo –  Beukenhof Schiedam –  Eikelenburg Den Haag –  Daelwijck Utrecht – Rijk van Nijmegen – Steenbrugge Diepenveen – Rotterdam – Crematorium de Lariks – Barbara Uitvaartverzorging Utrecht – Haagse Duinen Den Haag – IJsselhof Gouda – Duin en Bollenstreek Lisse – Haskerpoort Oudehaske – Hart van Berkelland – Peusen Echt – Yardenhuis van Lelystad – Crematorium Laren – Moscowa Arnhem – Westerveld Driehuis – Andringastate Marsum – La Grande Suisse Maasstricht en diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.

2021-02-02T11:50:47+01:00

Deel dit verhaal, kies je platform!

Ga naar de bovenkant