Asverstrooiing met een schip op zee voor de kust van Parnassia

Beste nabestaanden,

Gisteren zijn wij om 15:38 uur met de Hendrik Karssen vanuit de haven IJmuiden gevaren om de as van verschillende overledenen te verstrooien op zee. Voor vertrek is de Taptoe ten gehore gebracht door onze trompetteer Ruben van der Kleij, gevolgd door een moment stilte. Na het moment stilte is de scheepsbel geluid net als wij doen voordat wij beginnen met het verstrooien op zee.

Langs de kust waaide een frisse zuidzuidwesten van 4 tot 5 Beaufort. Boven zee was het zonnig met hier en daar sluierbewolking. Boven land wolkig in verschillende tonen grijs. De Noordzee, met zijn eeuwige beweging, deinde met krachtige golven. Het was hoog water (springtij) hierdoor liep de stroming naar het noorden.

Om 17:13 uur keerden wij terug vanaf de asverstrooiingslocatie naar IJmuiden en om 17:45 uur lagen wij weer vast aan de Trawlerkade waar de reis begon.

“Verstrooi mijn as over zee, voor alle stromen en winden, en alles wat ik liefhad, voor eeuwig verbonden ermee .”

Bedankt voor uw vertrouwen en heel veel sterkte,

Namens het gehele team van Aqua-Omega

Sebastiaan Smit


Datum en tijd asverstrooiing
27.03.2024 16:20 uur tot 17:10 uur

Geografische positie:
bij het begin: 52º 26′ 12” NB 04º 31′ 25” OL
aan het einde: 52º26′ 19” NB 04º 31′ 14” OL

Langs de kust waaide een frisse zuidzuidwesten van 4 tot 5 Beaufort. Boven zee was het zonnig met hier en daar sluierbewolking. Boven land wolkig in verschillende tonen grijs. Op de Noordzee, met zijn eeuwige beweging, deinde met krachtige golven. Het was hoog water (springtij) hierdoor liep de stroming naar het noorden.

U kunt de route die wij gevaren hebben kunt u later hier bekijken

Hieronder vindt u later ook het videoverslag.

 


Verloop asverstrooiingsplechtigheid

Tijdens deze asverstrooiingsceremonie zijn er diverse bloemengroeten gegeven. In opdracht van nabestaanden via het crematorium en van nabestaanden die wij aan de kade hebben ontmoet. De meeste bloemengroeten zijn gefotografeerd. Laat het ons weten als u graag een foto wilt ontvangen van de bloemengroet die bij de verstrooiing van uw dierbare is gegeven.
Na de laatste asverstrooiing is er een bloemengroet van 10 witte rozen gegeven namens ~Aqua-Omega voor iedereen die vandaag op zee is achtergebleven. Omdat de bloemen licht van kleur zijn blijven ze goed te zien terwijl we er een cirkel om varen. Met drie stoten op de scheepshoorn werd de mensen een goede reis gewenst. Daarna is de vlag in top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de haven van IJmuiden.


Fotocompilatie asverstrooiing

Beste nabestaanden,

Tijdens deze asverstrooiingsvaart zijn er diverse foto’s gemaakt. U vindt een impressie van deze vaart hieronder. Als u een foto in hoge resolutie wenst kunt u deze bij ons aanvragen. U ontvangt de foto geheel kosteloos in goede kwaliteit. Er zijn ook foto’s gemaakt die niet zijn gepubliceerd met name van de verschillende bloemengroeten. Indien mogelijk zoeken wij die van uw dierbare op en kunnen deze dan naar u versturen.

Vriendelijke groet,
Team Aqua-Omega

Foto’s volgen snel

 

Officiële verklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staan o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per email de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam– adres–woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Stuur ons een mail of brief met vermelding van naam, crematorium en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid en maak € 27,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. ~Aqua-Omega. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd. Voor elk volgend exemplaar, of voor de kaart als PDF, betaalt u € 17,50.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft. U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit


Crematoria die vanuit IJmuiden as verstrooien:

Westgaarde, Amsterdam – Bouwens, Uithoorn – De Nieuwe Ooster, Amsterdam – Zaanstad, Zaandam – Hoorn – Purmerend – Haarlem – Westerveld, Driehuis – De Nieuwe Noorder, Amsterdam – Waerdse Landen, Heerhugowaard – Jonkerbos, Nijmegen – Dieren – De Boskamp, Assen – Moscowa, Arnhem – Almere – Crematie Centrum Westerhout, Beverwijk – Crematoria Twente, Enschede – Zorgvlied, Amstelveen – Reestborgh, Meppel – Zevenberg, Hoogeveen – Crematorium Slangenburg Achterhoek, Doetinchem – Haskerpoort, Oudehaske – Meerbloemhof, Zoetermeer – Iepenhof, Delft – Hilversum – Sterrenheuvel, Haarlem – Andringastate, Marsum, alsmede enkele door particulieren aangeboden, en van buitenlandse crematoria afkomstige as.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]