Asverstrooiing op de Noordzee vanuit de haven IJmuiden heeft vandaag per schip plaatsgevonden

Vandaag zijn wij vanuit de Vissershaven van IJmuiden met de visserskotter M.S. Marion uitgevaren  – om in opdracht van onderstaande crematoria, uitbvaartbedrijven en particulieren – zorg te dragen voor een waardige asverstrooiing en asbijzetting op de Noordzee.

Vertrek: 14:35 uur
Thuiskomst: 17:38 uur

m.s. Marion vaart op zee met de vlag in rouwstand

U kunt hier de vaarroute bekijken

U kunt hieronder een compilatie van verstrooiingsceremonie bekijken:

 


Datum en tijdstip van asverstrooiing
27.03.2019 tussen 15:14 uur en 16:22 uur

Geografische positie van asverstrooien en asbijzetten:

Start 52° 28′ 51” N – 04° 26′ 45” O
Einde 52° 29′ 45” N – 04° 20′ 47” O

Dit is tussen de 5  en 15 km recht voor de kust van IJmuiden.

Lichte wattige bewolking met mooie zonnige plekken. Een vrij matige wind uit het noordwesten 3 Bft.
Rustige deinende Noordzee met een matige stroming naar het zuiden (eb stroom).


Afloop asverstrooiingsceremonie
Tijdens deze asverstrooiingsvaart is er een as buiten territoriale wateren verstrooid en er zijn drie bloemengroeten na een asverstrooiing gegeven. Een in directe opdracht van nabestaanden bij de verstrooiing van hun dierbare. Een in opdracht van Crematorium Westerveld en de laatste namens Aqua-Omega aan iedereen die vandaag op zee is achtergebleven. Na deze bloemengroet is het schip in een cirkel om de plaats van verstrooien gevaren en is de scheepshoorn driemaal ten gehore gebracht. De vlag weer ten top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de Vissershaven IJmuiden.


Foto impressie asverstrooiingsvaart


Officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.

Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.
Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Opdrachtgevende crematoria:


Crematoria die vanuit IJmuiden kunnen verstrooien:

Crematorium Westgaarde, Amsterdam – Bouwens, Uithoorn – De Nieuwe Ooster, Amsterdam – Zaanstad, Zaandam – Hoorn – Purmerend – Haarlem – Westerveld, Driehuis – De Nieuwe Noorder, Amsterdam – Waerdse Landen, Heerhugowaard – Yardenhuis van Lelystad – Jonkerbos, Nijmegen – Dieren – Boskamp, Assen – Moscowa Arnhem- Crematorium Almere – Crematorium Westerhout – Crematoria Twente – Zorgvlied Amstelveen – Yardenhuis van Meppel – Yardenhuis Zevenberg – Yardenhuis Achterhoek Doetinchem – Haskerpoort Oudehaske – Yarden Schoterhof Nieuweschoot – Yardenhuis van Diepenveen – Duin en Bollenstreek Lisse – alsmede enkele door particulieren aangeboden, en van buitenlandse crematoria afkomstige as.