Uitvaart op zee vanuit de Marinehaven Den Helder heeft plaatsgevonden

Om 14:24 vertrokken we uit de haven en om 16:00 uur waren we weer terug in de haven.

De verstrooiingen vonden plaats tussen 14:49 en 15:03 uur. Er was een verzoek voor verstrooiing op een plek met specifieke coördinaten; deze is om 15:26 uur uitgevoerd.

Deze asverstrooiingsplechtigheid is uitgevoerd met het KNRM-reddingsvaartuig mrb Javazee.

Javazee vanaf de dijk genomen tijdens de terugvaart. Foto Teun Bijlsma

U kunt hier de route zien die is gevaren.

U kunt hieronder een compilatie van de asverstrooiingsvaart bekijken.

 


Asverstrooiing op de Noordzee

Datum en tijd van de asverstrooiing: 08.02.2022 tussen 14:49 uur en 15:03 uur.

Geografische positie tussen:
start :  52° 59′ 10” NB – 04° 42′ 52” OL
einde: 52° 59′ 23” NB – 04° 42′ 42” OL

Het was zonnig en fris op zee, met een stevige wind uit het zuidwesten, windkracht 5-6. Het zicht was goed en de omstandigheden waren erg mooi; een bijna strakblauwe lucht en constant zon.


Verloop asverstrooingsceremonie

Na de laatste asverstrooiing is er een bloemengroet gegevens namens Aqua-Omega aan iedereen die vandaag op zee is gebleven waarna het schip een cirkel om asverstrooiingslocatie gevaren heeft. Na het voltooien van de cirkel heeft de scheepshoorn driemaal geklonken. De vlag is in top gehesen, en wij zijn teruggekeerd naar Den Helder.


Foto-impressie

Beste nabestaanden,

Hieronder vindt u een foto-impressie. Als u een foto in hoge resolutie wenst kunt u deze bij ons aanvragen.

Vriendelijke groet,

Team ~Aqua-Omega


Officiële verklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 22,50 (€ 10,00 voor elk volgend exemplaar, of € 12,50 voor een PDF) over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt deze verklaringsakte ter nagedachtenis zo snel mogelijk thuisgestuurd.


Tot slot

Beste nabestaanden,

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft. U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit