Asverstrooiing op de Noordzee vanuit de haven IJmuiden heeft vandaag per schip plaatsgevonden

Vandaag zijn wij vanuit de Vissershaven van IJmuiden met de visserskotter M.S. Marion uitgevaren  – om in opdracht van onderstaande crematoria – zorg te dragen voor een waardige asverstrooiing en asbijzetting op de Noordzee.

Vertrek: 14:00 uur
Thuiskomst: 16:05 uur

m.s. Marion vaart op zee met de vlag in rouwstand

U kunt hier de vaarroute bekijken

U kunt hieronder een compilatie van verstrooiingsceremonie bekijken:


Datum en tijdstip van asverstrooiing
06.02.2019 tussen 14:25 uur en 15:01 uur

Geografische positie van asverstrooien en asbijzetten:
Start 52° 27′ 22” N – 04° 29′ 48” O
Einde 52° 25′ 53” N – 04° 28′ 33” O

Dit is ca. 6  km voor het strand van Parnassia.

Zwaar bewolkt en nevelig met periodes van motregen. Een vrij krachtige wind uit het zuidzuidwesten 5 Bft.
Krachtige deining op zee met een lichte stroming naar het noorden (opkomende vloed).


Afloop asverstrooiingsceremonie
Tijdens deze asverstrooiingsvaart is er namens Aqua-Omega een bloemengroet gegeven aan iedereen die vandaag op zee is achtergebleven. Na deze bloemengroet is het schip in een cirkel om de plaats van verstrooien gevaren en is de scheepshoorn driemaal ten gehore gebracht. De vlag weer ten top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de Vissershaven IJmuiden.


Foto impressie asverstrooiingsvaart

 


Officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.

Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.
Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Opdrachtgevende crematoria:


Crematoria die vanuit IJmuiden kunnen verstrooien:

Crematorium Westgaarde, Amsterdam – Bouwens, Uithoorn – De Nieuwe Ooster, Amsterdam – Zaanstad, Zaandam – Hoorn – Purmerend – Haarlem – Westerveld, Driehuis – De Nieuwe Noorder, Amsterdam – Waerdse Landen, Heerhugowaard – Yardenhuis van Lelystad – Jonkerbos, Nijmegen – Dieren – Boskamp, Assen – Moscowa Arnhem- Crematorium Almere – Crematorium Westerhout – Crematoria Twente – Zorgvlied Amstelveen – Yardenhuis van Meppel – Yardenhuis Zevenberg – Yardenhuis Achterhoek Doetinchem – Haskerpoort Oudehaske – Yarden Schoterhof Nieuweschoot – Yardenhuis van Diepenveen – Duin en Bollenstreek Lisse – alsmede enkele door particulieren aangeboden, en van buitenlandse crematoria afkomstige as.