Asverstrooiing op per schip vanuit de haven Den Helder vandaag plaatsgevonden

Vandaag is het reddingsvaartuig Joke Dijkstra om 14:26 uur vanuit de KMJC haven Den Helder uitgevaren naar een verstrooiingslocatie op de Noordzee. Op deze asverstrooiinglocatie tussen de Razende Bol en Texel is de as van verschillende overledenen op respectvolle wijze op zee verstrooid.

Bij hoge uitzondering is deze asverstrooiingsplechtigheid uitgevoerd
door het reddingsvaartuig Joke Dijkstra en niet met de Javazee.

U kunt hier de vaarroute bekijken

U kunt hier een compilatie van de asverstrooiingsvaart bekijken:


Datum en tijdstip van asverstrooiing
07.12.2018 tussen 14:41 uur en 15:00 uur.

Geografische positie:
Start 52° 59′ 15″ N – 04° 42′ 47″ O
Einde 52° 59′ 18″ N – 04° 42′ 39″ O

De verstrooiingen hebben bijna op een positie plaatsgevonden ongeveer één km tussen de Razende Bol en de kust van Texel.

Een harde later stormachtige wind uit het zuidwesten 7-8 Bft.  Geheel bewolkt en veel regen. Op de Noordzee grote golven met schuimstrepen. Een matige Stroming naar het noorden (vloed).


Foto’sVerloop
Tijdens deze asverstrooiingsceremonie is er twee maal een bloemengroet gegeven. Een namens nabestaanden die op de kade de bloemen hebben overhandigd en een namens Aqua-Omega aan iedereen die vandaag op zee is achtergebleven. Na deze groet is het schip een cirkel om de bloemen en asverstrooiingslocatie gevaren en heeft de scheepshoorn drie maal geklonken is de vlag in top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar Den Helder.


Officiële Verklaring met Maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam –  adres – woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073  t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft.
U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua – Omega

Sebastiaan Smit


Deelnemende crematoria:

Crematorium Schagerkogge – Crematorium Groningen – Crematorium Appingedam – Yardenhuis van Rotterdam- De Boskamp Assen – en diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.