Asverstrooiing op de Noordzee met een schip vanuit de haven Scheveningen plaatsgevonden

Scheveningen, 14 april 2021

Vandaag zijn wij om 15:55 uur met verschillende assen van overledenen met het schip de m.s. Maartje vanuit de 2e binnenhaven van Scheveningen vertrokken naar een mooie locatie ergens opzee. Voor vertrek hebben wij kennisgemaakt met verschillende nabestaanden op de kade die hun dierbare kwamen uitzwaaien en of nog een bloemengroet wilden overhandigen om bij de verstrooiing van de as van hun familielid mee te geven.

Ook heeft een trompettist voor vertrek de ‘Last Post’ ten gehore gebracht, gevolgd door een moment stilte. Dit gaf nabestaanden en ook ons een moment om stil te staan bij het afscheid van overleden mensen op zee. De stilte werd doorbroken door het luiden van de scheepsbel door Jaap Roos.


Datum en tijd asverstrooiing
14.04.2021 tijdstip tussen 16:17 uur en 17:38 uur.

Geografische positie:
start  52º 07′ 24” Noorderbreedte, 04º 14′ 40” Oosterlengte,
einde 52º 08′ 26” Noorderbreedte, 04º 17′ 07” Oosterlengte.

Een frisse bries uit het noordnoordoosten 4 bft. Stapelwolken en blauwe lucht wisselde elkaar af.
Hierdoor een mooie schittering van de zon op het zeewater. Een rustig deinende zee, eerste weinig tot geen stroming, later een sterke stroming naar het noorden (vloed).


U kunt hier de route zien die gevaren is. Hierbij de opmerking dat er een vreemde afwijking in de route zit.

Hieronder ziet u het videoverslag.


Verloop asverstrooiingsplechtigheid

Tijdens deze asverstrooiingsceremonie zijn er verschillende bloemengroeten gegeven in opdracht van nabestaanden direct en via crematoria. De laatste bloemengroet, de 10 witte rozen, is gegeven namens ~Aqua-Omega voor iedereen die vandaag op zee is gebleven. Na deze laatste bloemengroet is het schip een cirkel om de bloemen gevaren en heeft de scheepshoorn driemaal geklonken. Daarna is de vlag in top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de haven van Scheveningen.


Fotocompilatie asverstrooiing

Beste nabestaanden,
Tijdens deze asverstrooiingsvaart zijn er diverse foto’s gemaakt. U vindt een impressie van deze vaart hieronder. Als u een foto in hoge resolutie wenst kunt u deze bij ons aanvragen. U ontvangt de foto geheel kosteloos in goede kwaliteit. Er zijn ook foto’s gemaakt die niet zijn gepubliceerd met name van de verschillende bloemengroeten. Indien mogelijk zoeken wij die van uw dierbare op en kunnen deze dan naar u versturen.

Vriendelijke groet,
Team Aqua-Omega



Officiële Verklaring met Maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per email de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam– adres–woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 22,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073  t.n.v. ~Aqua-Omega onder vermelding van naam, crematorium en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd. Voor elk volgend exemplaar betaalt u € 12,50; als PDF € 12,50.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft.
U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit



Deelnemende crematoria:

De Meerdijk Emmen – Kranenburg Zwolle – Rusthof Amersfoort – Heidehof Apeldoorn – Wâldhôf Drachten – Cereshof Stadskanaal – Berkenhove Aalten – Noorderveld Nieuwegein – Alphen aan den Rijn – Haarlemmermeer – Meerbloemhof Zoetermeer – Walpot Eijsden – Schifferheide Kerkrade – Nedermaas Geleen – Midden Limburg Baexem – Heeze – Berkendonk Helmond – Rijtackers Eindhoven – Maaslanden Vlijmen – Zoom- en Zegestede Bergen op Zoom – Zuylen Breda –Crematorium Tilburg- Essenhof Dordrecht – De Ommering Spijkenisse – Rhijnhof te Leiden – Schollevaar Capelle aan den IJssel – Rosmalen – Uden – De Omarming Zutphen- Tussen de Bergen Roermond – Iepenhof Delft – Boschhuizen Venray- Den en Rust Bilthoven –  Domstede Utrecht –  Slangenburg Doetinchem –  Oost Groningen Winschoten – Hilvarenbeek –   Huis van Brabant Oosterhout – Crematoria Twente – Slingerbos Ede – De Linge te Tiel –  Ockenburg Den Haag –  Nieuw Eykenduynen Den Haag – Crematorium Heerlen – Crematorium Venlo –  Beukenhof Schiedam –  Eikelenburg Den Haag –  Daelwijck Utrecht – Rijk van Nijmegen – Steenbrugge Diepenveen – Rotterdam – Crematorium de Lariks – Haagse Duinen Den Haag – IJsselhof Gouda – Duin en Bollenstreek Lisse – Haskerpoort Oudehaske – Hart van Berkelland – Peusen Echt – Yardenhuis van Lelystad – Crematorium Laren – Westerveld Driehuis –  La Grande Suisse Maastricht – en diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.