Asverstrooiing op de Noordzee met een schip vanuit de haven Scheveningen plaatsgevonden

Scheveningen, 3 maart 2021

Vandaag zijn wij om 15:45 uur met verschillende assen van overledenen met het schip de m.s. Albatros vanuit de haven van Scheveningen vertrokken naar een locatie ergens op de Noordzee. Voor vertrek hebben wij kennisgemaakt met verschillende nabestaanden op de kade die hun dierbare kwamen uitzwaaien, of nog een bloemengroet wilden overhandigen om bij de verstrooiing van de as van hun dierbare mee te geven.

Ook heeft een trompettist voor vertrek de ‘Last Post’ ten gehore gebracht, gevolgd door een moment stilte. Dit gaf nabestaanden en medewerkers van ~Aqua-Omega een moment om stil te staan bij het afscheid op zee. De stilte werd doorbroken door het luiden van de scheepsbel.


Datum en tijd asverstrooiing
03.03.2021 van 16:07 uur tot 17:37 uur

Geografische positie:
begin 52° 6′ 17” N – 04° 14′ 11” O
einde 52° 8′ 33” N – 04° 15′ 35” O

Het was erg nevelig en het zicht op zee minder dan 200 meter. De vrij matige wind kwam uit het WNW windkracht 3. Het tij wisselde van laag naar hoog water; hierdoor stond er een stroming naar het noorden.

U kunt hier de route zien die gevaren is.

Hieronder kunt u het videoverslag zien.


Verloop asverstrooiingsplechtigheid

Tijdens deze asverstrooiingsceremonie zijn er verschillende bloemengroeten gegeven in opdracht van nabestaanden direct en via crematoria. De laatste bloemengroet, de 10 witte rozen, is gegeven namens ~Aqua-Omega voor iedereen die vandaag op zee is gebleven. Na deze laatste bloemengroet is het schip een cirkel om de bloemen gevaren en heeft de scheepshoorn driemaal geklonken. Daarna is de vlag in top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de haven van Scheveningen.


Fotocompilatie asverstrooiing

Beste nabestaanden,
Tijdens deze asverstrooiingsvaart zijn er diverse foto’s gemaakt. U vindt een impressie van deze vaart hieronder. Als u een foto in hoge resolutie wenst kunt u deze bij ons aanvragen. U ontvangt de foto geheel kosteloos in goede kwaliteit. Er zijn ook foto’s gemaakt die niet zijn gepubliceerd met name van de verschillende bloemengroeten. Indien mogelijk zoeken wij die van uw dierbare op en kunnen deze dan naar u versturen.

Vriendelijke groet,
Team Aqua-Omega