Asverstrooiing per schip op de Westerschelde vanuit haven Vlissingen

Vandaag varen wij per schip vanuit Vlissingen naar zee om zorg te dragen voor de verstrooiing van de as op de Westerschelde. Dit doen wij in opdracht voor onderstaande crematoria en uitvaartbedrijven.

Vertrek ca. 14:00 uur vanuit Vlissingen.
Ligplaats schip: Ponton steiger van Rijkswaterstaat aan de Veerhaven klik hier voor de locatie.

Aankomst Carlot in de veerhaven Vlissingen

U kunt onze geografische positie hieronder live volgen

Hierbij moet wel gezegd worden dat, hoezeer wij ook ons best doen, de techniek ons op zee altijd in de steek kan laten. Wij doen er alles aan om onze tracker operationeel te houden. Er kan echter altijd wat mis gaan.

Bloemengroet bij de asverstrooiing
U ook bloemengroet geven aan uw dierbare. Deze worden dan direct na de asverstrooiing aan de zee meegegeven. Informeer hiervoor bij uw crematorium of neem direct contact met ons op.


Persoonlijke film van de verstrooiing van de as van uw dierbare

U heeft nu de mogelijkheid een video van de verstrooiing van de as van uw dierbare te laten maken. In deze video ziet u het schip, de haven, de omstandigheden op zee, het zeemansritueel, de verstrooiing van de as van uw dierbare met  naamsvermelding en het afscheidsritueel. De film duurt ongeveer 4-6 minuten en wordt op DVD of via transfer bij u aangeleverd. U kunt zelf de muziek bepalen die in de film gebruikt wordt.

U betaalt voor deze dienst € 120,00 of per DVD en € 125,00 voor de transfer.

Wilt u van deze dienst gebruik maken laat het ons dan uiterlijk een dag van te voren weten door dit opdrachtformulier te ondertekenen en aan ons terug te sturen.


Logboek
Na afloop van het asverstrooien of asbijzetten zal er op deze website uitgebreid verslag worden gedaan. U ziet bijvoorbeeld wat onze vaarroute is geweest, op welke tijden en geografische positie de verstrooiingen hebben plaatsgevonden.

Afloop
Na de laatste asverstrooiing wordt er namens Aqua-Omega een bloemengroet gegeven die mooi blijven drijven en een mooie markering geven van het zeegraf. Na deze bloemengroet zal het schip een ronde om de locatie van verstrooien varen waarna er drie maal op de scheepshoorn wordt geblazen. Na dit signaal wordt de vlag weer in top gehesen en keren wij terug naar de haven van Vlissingen.

Van deze asverstrooiing wordt de vaarroute en video opgenomen. U kunt deze route en de live film later ook op deze website bekijken.

Bij stormachtige weersverwachting kunt u betreffende wel of geen doorgang de dag vooraf deze website bij actuele berichten raadplegen. Bij niet vaarbare weersomstandigheden wordt de vaart doorgeschoven naar een andere dag. Dit wordt gecommuniceerd via deze website.


Officiële verklaring met maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven.

Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld

Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.
Maak € 22,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Blijf niet met vragen zitten. Neem gerust contact met ons op.
U bereikt ons op 023 542 41 94.

Met vriendelijke groet
~Aqua – Omega

Sebastiaan Smit


Opdrachtgevende crematoria en uitvaartondernemers:

Crematorium Terneuzen