Asverstrooiing met een schip op zee vanuit de haven IJmuiden heeft vandaag plaatsgevonden

Vandaag hebben wij voor onderstaande crematoria op waardige wijze de as met een boot vanuit IJmuiden op zee verstrooid. De kotter Marion is om 15:00 uur uitgevaren vanuit de Vissershaven. Om 16:55 uur lagen wij weer vast aan de wal.

Marion IJmuiden Halfstok

Marion vaart tijdens de asverstrooiing met de vlag half mast op zee

m.s. Marion met de vlag in rouwstand

U kunt hier de vaarroute bekijken

U kunt hieronder een compilatie van verstrooiingsceremonie bekijken:

https://youtu.be/qracRVi8O34Datum en tijdstip van asverstrooiing

08.02.2018 tussen 15:27 uur en 16:08 uur

Geografische positie asverstrooien en asbijzetten:
Start 52° 27′ 36” N – 04° 31′ 27 ” O
Einde 52° 26′ 67” N – 04° 31′ 57 ” O

Dit is ca. 2 km voor het strand van IJmuiden.

Een frisse wind eerst matig aan het einde vrij krachtig uit het zuidwesten kracht 4-5 Bft. Geheel onbewolkt en zonnig. Een matige deinende Noordzee met een lichte stroming naar het zuiden (eb).


Afloop asverstrooiingsceremonie
Tijdens deze afscheidsplechtigheid op zee zijn er negen bloemengroeten gegeven. Vijf in opdracht van Crematorium Westerveld, een in opdracht van De Boskamp, een in opdracht van Crematorium Moscowa, een in opdracht van uitvaartverzorging Düvel, twee direct in opdracht van nabestaanden en de laatste namens Aqua-Omega aan iedereen die vandaag op zee is achtergebleven. Na deze bloemengroet is het schip in een cirkel om de plaats van verstrooien gevaren en is de scheepshoorn driemaal ten gehore gebracht. De vlag weer ten top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de Vissershaven in IJmuiden.


Foto impressie asverstrooiingsvaart


Officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.

Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.
Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Opdrachtgevende crematoria:


Opdrachtgevende crematoria:

Crematorium Westgaarde, Amsterdam – Bouwens, Uithoorn – De Nieuwe Ooster, Amsterdam – Zaanstad, Zaandam – Hoorn – Purmerend – Haarlem – Westerveld, Driehuis – De Nieuwe Noorder, Amsterdam – Waerdse Landen, Heerhugowaard – Ölandhorst, Lelystad – Jonkerbos, Nijmegen – Dieren – Boskamp, Assen – Crematorium Almere – Crematorium Westerhout – Crematoria Twente – Zorgvlied Amstelveen – alsmede enkele door particulieren aangeboden, en van buitenlandse crematoria afkomstige as.