Asverstrooiing per schip op de Noordzee vanuit de haven IJmuiden heeft vandaag plaatsgevonden

Vandaag hebben wij voor onderstaande crematoria op waardige wijze de as op de Noordzee verstrooid en bijgezet. Met de echte visserskotter m.s. Marion zijn wij om 15:55 uur vanuit de Vissershaven van IJmuiden vertrokken naar zee. Om 17:35 uur lagen wij weer vast aan de wal.

Marion IJmuiden Halfstok

Marion vaart tijdens de asverstrooiing met de vlag half mast op zee

m.s. Marion met de vlag in rouwstand

U kunt hier de vaarroute bekijken

U kunt hieronder een compilatie van verstrooiingsceremonie bekijken:

 Datum en tijdstip van asverstrooiing

28.03.2018 tussen 16:27 uur en 17:04 uur

Geografische positie asverstrooien en asbijzetten:
Start 52° 26′ 25” N – 04° 31′ 10” O
Einde 52° 26′ 57” N – 04° 31′ 36” O

Dit is ca. 3 km voor het strand van Kennemerland.

Geheel bewolkt en regenachtig. Een zwakke aan het einde een matige wind uit het noordwesten 2-4 Bft. Een rustige deinende Noordzee met een lichte stroming naar het noorden (vloed).

 


Afloop asverstrooiingsceremonie
Tijdens deze afscheidsplechtigheid op zee zijn er zes bloemengroeten gegeven. Drie in opdracht van Crematorium Westerveld, een in opdracht van Crematorium Moscowa en een direct in opdracht van nabestaanden die op de kade bloemen hebben afgegeven. De zesde namens Aqua-Omega aan iedereen die vandaag op zee is achtergebleven. Na deze bloemengroet is het schip in een cirkel om de plaats van verstrooien gevaren en is de scheepshoorn driemaal ten gehore gebracht. De vlag weer ten top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de Vissershaven in IJmuiden.


Foto impressie asverstrooiingsvaart


Officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.

Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.
Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Opdrachtgevende crematoria:


Opdrachtgevende crematoria:

Crematorium Westgaarde, Amsterdam – Bouwens, Uithoorn – De Nieuwe Ooster, Amsterdam – Zaanstad, Zaandam – Hoorn – Purmerend – Haarlem – Westerveld, Driehuis – De Nieuwe Noorder, Amsterdam – Waerdse Landen, Heerhugowaard – Ölandhorst, Lelystad – Jonkerbos, Nijmegen – Dieren – Boskamp, Assen – Moscowa Arhem,  Crematorium Almere – Crematorium Schoterhof – Heerenveen, Crematorium Westerhout – Crematoria Twente – Zorgvlied Amstelveen – alsmede enkele door particulieren aangeboden, en van buitenlandse crematoria afkomstige as.