Asverstrooien per schip op zee vanuit de Vissershaven van IJmuiden

Vandaag wordt voor onderstaande crematoria de as per schip vanuit de haven IJmuiden op zee as verstrooid of as bijgezet met een biologische afbreekbare zee-urn.

Tijden en adres
Vertrek: ca. 14:00 uur vanuit de Vissershaven IJmuiden
Ligplaatsschip: Trawlerkade tegenover nr.: 28

Logboek
Na afloop van het as verstrooien of asbijzetten zal er op deze website uitgebreid verslag worden gedaan. U ziet bijvoorbeeld wat onze vaarroute is geweest, op welke tijden en geografische positie de verstrooiingen hebben plaatsgevonden.

Live volgen
U kunt onze vaarroute GPS hier live volgen klik hier.

Live uitzending geannuleerd

Beste Nabestaanden,

Helaas is het niet mogelijk om vandaag een live verbinding tot stand te brengen. Het apparaat wat hiervoor zorgt werkt niet naar behoren en kan niet tijdig worden vervangen. Hierdoor kunt u de asverstrooiingsvaart niet live volgen door middel van onze livestream. Ik begrijp dat dit heel vervelend voor u is en bied u mijn excuses hiervoor aan.

En nu?
De asverstrooiingsvaart zal uitgebreid worden gefilmd, zodat de asverstrooiingen en bloemengroeten die in beeld gebracht mogen worden binnen twee werkdagen op deze website te bekijken zijn. 

Blijft u niet met vragen zitten maar bel of mail ons 023 542 41 94 of mail info@asverstrooiing.nl.

Vriendelijke groet,

Sebastiaan Smit


Naamsvermelding voorafgaand asverstrooien of asbijzetten

In principe worden de namen van overledenen tijdens de as verstrooiing niet genoemd in de live-uitzending.  Als u wilt dat de naam van uw dierbare word genoemd en het asverstrooien of asbijzetting in beeld gebracht wordt tijdens de livestream kunt u dit aan ons kenbaar maken door dit opdrachtformulier te ondertekenen en € 10,00 over te maken op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van de naam van uw dierbare en crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden.


Beste nabestaanden,

Deze vaarten worden live uitgezonden, waarbij alleen de verstrooiingen en bijzettingen in beeld worden gebracht waarvoor wij de uitdrukkelijke toestemming van de familie hebben. Dit zijn er doorgaans enkele. Hoe erg wij onze best ook doen de techniek kan ons altijd in de steek laten, maar u kunt er vanuit gaan dat wij er alles aan doen om het kanaal open te houden. ~Aqua-Omega accepteert echter geen enkele aansprakelijkheid voor het wegvallen van de verbinding.

Wat kunt u verwachten van deze uitzending? Kijk hier naar een vaart die eerder live is uitgezonden.

Hieronder is straks de live uitzending te bekijken:

https://youtu.be/qk4VS5wI514

Klik hier als de livestream  niet functioneert of ga naar ons Youtubekanaal klik hier.

 

Marion IJmuiden Halfstok

m.s. Marion met de vlag in rouwstand

Afloop
Na de verstrooiingen wordt er langzaam een cirkel om de locatie van verstrooien gevaren. Hierbij geeft de bloemengroet namens ~Aqua-Omega symbolisch het zeegraf aan. Na het voltooien van deze cirkel wordt er ten afscheid drie maal op de misthoorn geblazen (‘Goede reis’), wordt de vlag naar de top van de mast gehesen en zet het schip koers naar de haven van IJmuiden.

Mogelijkheden

U kunt deze vaart op diverse manieren volgen: via deze website met videostreaming, u kunt zelf komen uitzwaaien vanaf de kade, en indien gewenst persoonlijk kennis maken met de uitvaartleider(s) van ~Aqua-Omega. Het vertrek vindt plaats vanaf de Trawlerkade tegenover nr. 28. U kunt hier ook bloemen meegeven voor een bloemengroet aan uw dierbare. Deze worden dan na de asverstrooiing aan de zee meegegeven.Vanaf de Kop van de Haven kunt u het schip voorbij zien varen en vanaf de pier bij de monding van de haven kunt u het schip naar open zee zien varen.
Bij stormachtige weersverwachting kunt u deze website de dag voor de vaart bij Berichten raadplegen betreffende het wel of geen doorgang vinden van de vaart.
Blijf niet met vragen zitten. Neem gerust contact met ons op. U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94.
Met vriendelijke groet
Sebastiaan Smit
~Aqua – Omega

Officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.

Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.
Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Opdrachtgevende crematoria:


Crematorium Westgaarde, Amsterdam – Bouwens, Uithoorn – De Nieuwe Ooster, Amsterdam – Zaanstad, Zaandam – Hoorn – Purmerend – Haarlem – Westerveld, Driehuis – De Nieuwe Noorder, Amsterdam – Waerdse Landen, Heerhugowaard – Ölandhorst, Lelystad – Jonkerbos, Nijmegen – Dieren – Boskamp, Assen – Crematorium Almere – Crematorium Westerhout – Crematoria Twente – alsmede enkele door particulieren aangeboden, en van buitenlandse crematoria afkomstige as.