De asverstrooiing op zee per schip vanuit de haven Den Helder heeft plaatsgevonden

Vandaag zijn wij per schip om 13:36 uur vanuit de haven van Den Helder uitgevaren naar twee verschillende asverstrooiingslocaties op zee; een op de Waddenzee en een op de Noordzee. Op deze twee locaties is de as van verschillende overledenen op respectvolle wijze op zee verstrooid. Het weer was zonnig en warm met een bijna vlakke zee.

Deze asverstrooiingsplechtigheid is uitgevoerd met het voormalig Poolse marinevaartuig m.s. Fishhunter.

U kunt hier de route zien die is gevaren

U kunt hieronder een compilatie van de asverstrooiingsvaart bekijken:


Asverstrooiing op de Waddenzee

Datum en tijdstip van asverstrooiing op de Waddenzee
15.09.2020 om 13:59 uur

Geografische positie tussen:
Start   52° 58′ 16” N – 04° 44′ 54” O

De as is verstrooid op een kilometer voor de kust van Den Helder en twee kilometer voor de kust van Texel.

Er woei een zwakke wind uit het noordwesten, windkracht 2. Het was onbewolkt en zonnig met af en toe wat  lichte sluierbewolking. Kleine korte golfjes (bijna glad) op zee met een matige stroming naar het noorden (vloed).


Asverstrooiing op de Noordzee

Datum en tijdstip van asverstrooiing op de Noordzee
15.09.2020 tussen 14:20 uur en 14:45 uur.

Geografische positie:
52° 57′ 46” N – 04° 42′ 14” O

De as is verstrooid een kilometer voor Razende Bol en twee kilometer voor de kust van Den Helder ter hoogte van Huisduinen.

Een zwakke wind woei uit het noordwesten windkracht 2. Het was onbewolkt en zonnig met af en toe wat  lichte sluierbewolking. Kleine korte golfjes (bijna glad) op zee met een matige stroming naar het noorden (vloed).


Foto’s


Verloop asverstrooingsceremonie

Tijdens deze asverstrooiingsceremonie is er een bloemengroet gegeven namens ~Aqua-Omega aan iedereen die vandaag op zee is achtergebleven. Op de Waddenzee is na de asverstrooiing een cirkel om de asverstrooiingslocatie gevaren en heeft de scheepshoorn driemaal geklonken. De bloemengroet is op de Noordzee gegegeven waarna het schip een cirkel om de bloemen en de asverstrooiingslocatie op de Noordzee is gevaren en ook hier heeft de scheepshoorn driemaal geklonken. De vlag is in top gehesen, en wij zijn teruggekeerd naar Den Helder.


Officiële verklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam –  adres – woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073  t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft.
U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua – Omega

Sebastiaan Smit


Deelnemende crematoria asverstrooien op de Noordzee

Cereshof Stadskanaal – Yardenhuis van Schagen – Yarden Crematorium Groningen – Yarden Stilleweer – Crematorium Venlo – Crematorium Heerlen – en diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.

Deelnemende crematoria asverstrooien op de Waddenzee

Crematoria Twente – De Meerdijk Emmen.