Asverstrooiing op zee per schip vanuit de haven Den Helder plaatsgevonden

Vandaag is het nostalgische reddingsvaartuig Javazee om 11:07 uur vanuit de KMJC haven Den Helder uitgevaren naar een verstrooiingslocatie op de Waddenzee en Noordzee. Op deze twee asverstrooiingslocaties is de as van verschillende overledenen op respectvolle wijze op zee verstrooid. Het weer was zeer rustig, stilte voor de storm Dennis misschien wel. Op de Noordzee aan de andere zijde van de Razende Bol wel golven met veel witte schuimkoppen te zien.


Deze asverstrooiingsplechtigheid uitgevoerd door het nostalgische reddingsvaartuig Javazee.

U kunt hier de route zien die is gevaren

U kunt hieronder een compilatie van de asverstrooiingsvaart bekijken:


Datum en tijdstip van Asverstrooiing op de Waddenzee
14.02.2020 om 11:25 uur

Geografische positie tussen:
Start   52° 59′ 06″ N – 04° 45′ 23″ O

De as is verstrooid 800 meter voor de kust van Texel.

Een vrij matige wind uit het zuidwesten 3 Bft. Geheel bewolkt met hier en daar wat lichtere bewolking waardoor de zon heen schijnt. Kleine golven op zee met een matige stroming naar het zuiden (eb).


Datum en tijdstip van Asverstrooiing op de Noordzee
14.02.2020 tussen 11:49 uur en 12:06 uur.

Geografische positie tussen:
Start   52° 57′ 57″ N – 04° 41′ 59″ O

De as is verstrooid 400 meter voor Razende Bol en twee kilometer voor de kust van Den Helder ter hoogte van Huisduinen.

Een vrij matige wind uit het zuidwesten 3 Bft. Geheel bewolkt met hier en daar wat lichtere bewolking waardoor de zon heen schijnt. Kleine golven op zee met een matige stroming naar het zuiden (eb).


Foto’s


Verloop
Tijdens deze asverstrooiingsceremonie is er een bloemengroet gegeven namens ~Aqua-Omega aan iedereen die vandaag op zee is achtergebleven. Na deze groet heeft het schip een cirkel om de bloemen en de asverstrooiingslocatie gevaren en heeft de scheepshoorn driemaal geklonken. De vlag is in top gehesen, en wij zijn teruggekeerd naar Den Helder.


Officiële verklaring met maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam –  adres – woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073  t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft.
U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua – Omega

Sebastiaan Smit


Deelnemende crematoria asverstrooien op de Noordzee

Cereshof Stadskanaal – Yardenhuis van Schagen – Yarden Crematorium Groningen – Yarden Stilleweer – en diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.

Deelnemende crematoria asverstrooien op de Waddenzee

Heidehof Ugchelen.