Asverstrooing per schip op het IJsselmeer vandaag plaatsgevonden

Vandaag zijn wij omstreeks 14:00 uur zijn wij met het schip Deo Annuente vanuit de haven van Enkhuizen gevaren naar een mooi rustig plekje op het IJsselmeer om de as van verschillende overledenen te verstrooien. Het was een overwegend bewolkte dag met een aantrekkende bries uit het zuidwesten 5-6 Bft.


MS Deo Annuente

Ligplaats schip: tegenover Havenweg  4, 1601 GA Enkhuizen

U kunt hier de vaarroute van de asverstrooiingvaart bekijken

U kunt hieronder straks een korte film zien van de asverstrooiingsvaart.

 


Datum en tijdstip van verstrooiing
10.05.2022 tussen 14:35 uur – 14:37 uur

Geografische positie
52° 43′ 07” NB – 05° 19′ 59” OL

Een vrij krachtige tot krachtige wind 5-6 Bft. uit het zuidwesten. Geheel bewolkt. Matige golven met hier en daar schuimkoppen.


Afloop
Na de asverstrooiing is het schip een cirkel gevaren om de verstrooiingsplek. Na het voltooien van de cirkel is drie maal de scheepshoorn ten gehore gebracht en is de vlag weer in top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de haven van Enkhuizen.


Foto’s

 

 


Officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.

Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door. Maak € 22,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene, en de naam van het crematorium. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis dan zo snel mogelijk thuisgestuurd.


Opdrachtgevende organisaties:

Crematorium Almere – Crematorium Zaanstad

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]