Asverstrooiing met een schip op zee voor de kust van Scheveningen

Beste nabestaanden,

Gisteren zijn wij om 14:55 uur per schip vanuit Scheveningen gevaren om de as van verschillende overledenen te verstrooien op zee. Voor vertrek is de Taptoe ten gehore gebracht, gevolgd door een moment stilte. Na het moment stilte is de scheepsbel geluid door Jaap Roos, net als wij doen voordat wij beginnen met het verstrooien op zee.

Langs de kust waaide een zachte zuidwestenwind van 4 tot 5 Beaufort later in kracht toenam tot 6 Beaufort. De hemel was geheel bedekt met een pallet van grijs getinte wolken.

De Noordzee, altijd in beweging, deinde rustig met matige golven. Het was laag water, en de stroming trok zich langzaam naar het zuiden terug later wisselend tij en hoog water.

Om 16:15 uur keerden wij terug van onze uitvaart op het water en lagen wij weer vast aan de kade waar de reis begon.

De grijze lucht boven ons begon langzaam te veranderen en het begon te regenen, alsof de natuur zelf een nieuw hoofdstuk aankondigde.

“Verstrooi mijn as over zee, voor alle stromen en winden, en alles wat ik liefhad, voor eeuwig verbonden ermee .”

Hartelijke groeten,
Namens het gehele team van Aqua-Omega

Sebastiaan Smit


Datum en tijd asverstrooiing
28.02.2024 15:15 uur tot 16:10 uur

Geografische positie:
bij het begin: 52º 07′ 6” NB 04º 14′ 15” OL
aan het einde: 52º 7′ 19” NB 04º 14′ 27” OL

U kunt aan de posities zien dat wij nagenoeg stil hebben gelegen op 3 km voor de kust van Scheveningen.

U kunt de route die wij gevaren hebben hier bekijken

Hieronder vindt u het videoverslag.


Verloop asverstrooiingsplechtigheid

Tijdens deze asverstrooiingsceremonie zijn er diverse bloemengroeten gegeven. In opdracht van nabestaanden via het crematorium en van nabestaanden die wij aan de kade hebben ontmoet. De meeste bloemengroeten zijn gefotografeerd. Laat het ons weten als u graag een foto wilt ontvangen van de bloemengroet die bij de verstrooiing van uw dierbare is gegeven.
Na de laatste asverstrooiing is er een bloemengroet van 10 witte rozen gegeven namens ~Aqua-Omega voor iedereen die vandaag op zee is achtergebleven. Omdat de bloemen licht van kleur zijn blijven ze goed te zien terwijl we er een cirkel om varen. Met drie stoten op de scheepshoorn werd de mensen een goede reis gewenst. Daarna is de vlag in top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de haven van Scheveningen.


Fotocompilatie asverstrooiing

Beste nabestaanden,

Tijdens deze asverstrooiingsvaart zijn er diverse foto’s gemaakt. U vindt een impressie van deze vaart hieronder. Als u een foto in hoge resolutie wenst kunt u deze bij ons aanvragen. U ontvangt de foto geheel kosteloos in goede kwaliteit. Er zijn ook foto’s gemaakt die niet zijn gepubliceerd met name van de verschillende bloemengroeten. Indien mogelijk zoeken wij die van uw dierbare op en kunnen deze dan naar u versturen.

Vriendelijke groet,
Team Aqua-Omega

Officiële verklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staan o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per email de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam– adres–woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Stuur ons een mail of brief met vermelding van naam, crematorium en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid en maak € 27,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. ~Aqua-Omega. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd. Voor elk volgend exemplaar, of voor de kaart als PDF, betaalt u € 17,50.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft. U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit


Deelnemende crematoria:

Uitvaartstichting Hilversum – Andringastate Marsum – De Hoge Boght Veldhoven – De Meerdijk Emmen – Kranenburg Zwolle – Rusthof Amersfoort – Heidehof Ugchelen – Wâldhôf Drachten – Cereshof Stadskanaal – Crematorium Aalten – Noorderveld Nieuwegein – Alphen aan den Rijn – Haarlemmermeer Nieuw-Vennep – Meerbloemhof Zoetermeer – Walpot Eijsden – Schifferheide Kerkrade – Nedermaas Geleen – Midden-Limburg Baexem – Crematorium Heeze – Berkendonk Helmond – Rijtackers Eindhoven – Maaslanden Vlijmen – Zuylen Breda – Crematorium Tilburg – Essenhof Dordrecht – De Ommering Spijkenisse – Rhijnhof Leiden – Schollevaar Capelle aan den IJssel – Sparrenburg Rosmalen – Crematorium Uden – De Omarming Zutphen- Tussen de Bergen Roermond – Iepenhof Delft – Boschhuizen Venray – Den en Rust Bilthoven – Domstede Utrecht – Slangenburg Doetinchem – Oost-Groningen Winschoten – Crematorium Hilvarenbeek – Huis van Brabant Oosterhout – Crematoria Twente – Slingerbos Ede – De Linge te Tiel – Ockenburg Den Haag – Nieuw Eykenduynen Den Haag – Crematorium Heerlen – Crematorium Venlo – Beukenhof Schiedam – Eikelenburg Rijswijk – Daelwijck Utrecht – Rijk van Nijmegen – Steenbrugge Diepenveen – Rotterdam – Crematorium de Lariks – Haagse Duinen Den Haag – Hilversum – IJsselhof Gouda – Duin- en Bollenstreek Lisse – Haskerpoort Oudehaske – Hart van Berkelland – Peusen Echt – Yardenhuis van Lelystad – Crematorium Laren – La Grande Suisse Maastricht – Crematorium Ommeland en Stad – Crematorium Sneek – Crematorium Dieren – Waalstede Nijmegen – Minnendael Zwijndrecht, De Boskamp Assen, Schoterhof Heerenveen, Zaanstad en diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.