Asverstrooiing per schip zee voor de kust van Scheveningen

Vandaag wordt voor onderstaande crematoria de as per schip vanuit de haven Scheveningen op zee as verstrooid of as bijgezet met een biologische afbreekbare zee-urn.

U kunt de vaart met beeld live volgen.

Vertrek ca. 16:00 uur vanuit de 2e binnenhaven van Scheveningen.
Ligplaats schip: Dr. Lelykade tegenover nr. 3H (nieuwbouw)
Adres voor “oudere” navigatie: Dr. Lelykade 152 in Scheveningen

U heeft de mogelijkheid de vaart live in beeld door middel van streaming video volgen.
U kunt onze vaarroute GPS hier live volgen klik hier.

Logboek
Na afloop van het as verstrooien of asbijzetten zal er op deze website uitgebreid verslag worden gedaan. U ziet bijvoorbeeld wat onze vaarroute is geweest, op welke tijden en geografische positie de verstrooiingen hebben plaatsgevonden.

Naamsvermelding
In principe worden de namen van overledenen tijdens de as verstrooiing niet genoemd in de live-uitzending.  Als u wilt dat de naam van uw dierbare word genoemd en het asverstrooien of asbijzetting in beeld gebracht wordt tijdens de livestream kunt u dit aan ons kenbaar maken door dit opdrachtformulier te ondertekenen en € 10,00 over te maken op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van de naam van uw dierbare en crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden.

Beste nabestaanden,
hoe erg wij onze best ook doen de techniek kan ons op zee altijd in de steek laten.  U kunt er vanuit gaan dat wij er alles aan om het kanaal open te houden. Echter kan er altijd wat mis gaan.  ~Aqua-Omega accepteert dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor het wegvallen van de verbinding. Als wij de opdracht hebben gekregen om de naam van uw dierbare te noemen zullen wij dit – in geval van storing – opnemen met een filmcamera een achteraf aan u toesturen.

Let op: Als de verbinding van deel 1 wegvalt kunt u bij deel 2 verder kijken en als de verbinding van deel 2 wegvalt bij deel 3.

 

 

Aqua-Omega vaart uit Scheveningen

Aqua-Omega vaart uit Scheveningen voor asverstrooiing op de Noordzee met de vlag in rouwstand met deze historische veerboot uit 1933.  

‘Uitzwaaien’ en kennismaken met de uitvaartbegeleiders van Aqua-Omega kan vanaf de Dr. Lelykade tegenover 3H. U kunt hier eventueel ook bloemen meegeven als bloemengroet na de verstrooiing van de as van uw dierbare. Op de pier bij één van de twee kleine vuurtorens bij de monding van de haven kunt u het schip naar open zee zien varen.

Afloop
Na de verstrooiingen wordt er een ronde om de locatie van verstrooien gevaren. Hierbij geeft de bloemengroet namens ~Aqua-Omega symbolisch deze plaats aan. Na het voltooien van deze ronde wordt er ten afscheid drie maal op de misthoorn geblazen (‘Goede reis’), wordt de vlag naar de top van de mast gehesen en zet het schip koers naar de haven. Bij stormachtige weersverwachting kunt u deze website de dag voor de vaart bij Berichten raadplegen betreffende het wel of geen doorgang vinden van de vaart.Blijf niet met vragen zitten. Neem gerust contact met ons op. U bereikt ons op 023 542 41 94.

U kunt onze vaarroute GPS hier live volgen klik hier.
Van deze asverstrooiing wordt de vaarroute opgenomen.

U kunt deze route en de live film later ook op deze website bekijken.

Gaat de vaart wel of niet door?
Bij stormachtige weersverwachting kunt u betreffende wel of geen doorgang de dag vooraf deze website bij actuele berichten raadplegen. Bij niet vaarbare weersomstandigheden wordt de vaart doorgeschoven naar een andere dag. Dit wordt gecommuniceerd via deze website. U kunt hiervoor de Berichten raadplegen.

Officiële Verklaring met Maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam –  adres – woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073  t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft.
U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua – Omega

Sebastiaan Smit


Deelnemende crematoria:

De Meerdijk Emmen – Kranenburg Zwolle – Rusthof Amersfoort – Heidehof Apeldoorn – Wâldhôf Drachten – Cereshof Stadskanaal – Berkenhove Aalten – Noorderveld Nieuwegein – Alphen aan den Rijn – Haarlemmermeer – Meerbloemhof Zoetermeer – Walpot Eijsden – Schifferheide Kerkrade – Nedermaas Geleen – Midden Limburg Baexem – Heeze – Berkendonk Helmond – Rijtackers Eindhoven – Maaslanden Vlijmen – Zoom- en Zegestede Bergen op Zoom – Zuylen Breda –Crematorium Tilburg- Essenhof Dordrecht – De Ommering Spijkenisse – Rhijnhof te Leiden – Schollevaar Capelle aan den IJssel – Rosmalen – Uden – De Omarming Zutphen- Tussen de Bergen Roermond – Iepenhof Delft – Boschhuizen Venray- Den en Rust Bilthoven –  Domstede Utrecht –  Slangenburg Doetinchem –  Oost Groningen Winschoten – Hilvarenbeek –   Huis van Brabant Oosterhout – Slingerbos Ede – De Linge te Tiel –  Ockenburg Den Haag –  Nieuw Eykenduynen Den Haag – Crematorium Heerlen – Crematorium Venlo –  Beukenhof Schiedam –  Eikelenburg Den Haag –  Daelwijck Utrecht – Rijk van Nijmegen – Steenbrugge Diepenveen – Rotterdam , en diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.