Asverstrooien per schip op de Waddenzee en Noordzee vanuit de haven van Den Helder heeft vandaag plaatsgevonden

Vandaag hebben wij voor onderstaande crematoria op waardige wijze de as op de Waddenzee en Noordzee verstrooid en of bijgezet. Met m.s. Mercuur zijn wij om 14:52 uur vanuit het Nieuwe Diep  vertrokken naar zee. Om 17:10 uur lagen wij weer vast aan de wal.

m.s. Mercuur

U kunt hier de vaarroute bekijken

U kunt hieronder een compilatie van verstrooiingsceremonie bekijken:

 


Datum en tijdstip van asverstrooiing Waddenzee
30.05.2018 om 15:16 uur

Geografische positie asverstrooien en asbijzetten:
52° 58′ 20” N – 04° 47′ 36” O

Dit is ca. 1,5 km voor de kust van Den Helder.

Dikke mist zicht minder dan 100 meter. Een matige wind uit het westen 4 Bft. Een kalme Waddenzee met weinig stroming vanwege kentering van het tij.


Datum en tijdstip van asverstrooiing op de Noordzee
30.05.2018 tussen 15:37 uur en 16:03 uur

Geografische positie asverstrooien en asbijzetten:
Start 52° 58′ 19” N – 04° 43′ 02” O
Einde 52° 58′ 10” N – 04° 42′ 05” O

Dit is ca. 2 km voor de kust van Den Helderen Texel.

Dikke mist zicht minder dan 100 meter. Een matige wind uit het westen 4 Bft. Een kalme Noordzee met weinig stroming vanwege kentering van het tij.


Afloop asverstrooiingsceremonie
Tijdens deze afscheidsplechtigheid op zee zijn er twee bloemengroeten gegeven. Een in opdracht van nabestaanden aan hun dierbare en een namens Aqua-Omega aan iedereen die vandaag op zee is achtergebleven. Na deze bloemengroet is het schip in een cirkel om de plaats van verstrooien gevaren en is de scheepshoorn driemaal ten gehore gebracht. De vlag weer ten top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de Vissershaven in IJmuiden.


Foto impressie asverstrooiingsvaart

 


Officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.

Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.
Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Opdrachtgevende crematoria:


Opdrachtgevende crematoria:

Yardenhuis van Schagen –  Yardenhuis Reestborgh – Yardenhuis Schoterhof – Crematorium Groningen – Crematorium Appingedam – Yardenhuis Zevenberg Hoogeveen – Yardenhuis Heerlen – Yardenhuis Venlo en diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.

Voor Crematorium Heidehof Apeldoorn hebben wij een as op de Waddenzee verstrooid.