Asverstrooien met een schip op zee vanuit de haven IJmuiden heeft vandaag plaatsgevonden

Vandaag hebben wij voor onderstaande crematoria op waardige wijze de as met een boot vanuit IJmuiden op zee verstrooid. De kotter Marion is om 14:00 uur uitgevaren vanuit de Vissershaven. Om 15:55 uur lagen wij weer vast aan de wal.

Marion IJmuiden Halfstok

Marion vaart tijdens de asverstrooiing met de vlag half mast op zee

m.s. Marion met de vlag in rouwstand

U kunt hieronder straks een compilatie van verstrooiingsceremonie bekijken:


Helaas heeft de techniek om de vaarroute op te nemen niet gefunctioneerd. Hieronder ziet u een afbeelding van de vaarroute. Deze route heb ik opgevraagd op de website Marinetraffic.com. klik hier.


Datum en tijdstip van asverstrooiing
19.12.2017 tussen 14:33 uur en 15:00 uur

Geografische positie asverstrooien en asbijzetten:
Start 52° 27′ 80” N – 04° 31′ 13 ” O
Einde 52° 27′ 07” N – 04° 31′ 04” O

Dit is ca. 5 km voor de kust van IJmuiden.

De wind vrij matig uit het westen kracht 3 Bft. Licht bewolkt in de verte hier en daar een opklaring. Een rustig deinende Noordzee met een sterke stroming naar het noorden (vloed).


Afloop asverstrooiingsceremonie
Tijdens deze verstrooiingen zijn er twee bloemengroeten gegeven. Een rode roos namens nabestaanden en witte rozen namens ~Aqua-Omega aan iedereen die vandaag op zee is achtergebleven. Na deze bloemengroet is het schip in een cirkel om de plaats van verstrooien gevaren en is de scheepshoorn driemaal ten gehore gebracht. De vlag weer ten top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de Vissershaven in IJmuiden.


Foto impressie asverstrooiingsvaart

 


Officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.

Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.
Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Opdrachtgevende crematoria:


Opdrachtgevende crematoria:

Crematorium Westgaarde, Amsterdam – Bouwens, Uithoorn – De Nieuwe Ooster, Amsterdam – Zaanstad, Zaandam – Hoorn – Purmerend – Haarlem – Westerveld, Driehuis – De Nieuwe Noorder, Amsterdam – Waerdse Landen, Heerhugowaard – Ölandhorst, Lelystad – Jonkerbos, Nijmegen – Dieren – Boskamp, Assen – Crematorium Almere – Crematorium Westerhout – Crematoria Twente – Zorgvlied Amstelveen – alsmede enkele door particulieren aangeboden, en van buitenlandse crematoria afkomstige as.