Speciale vluchten en asverstrooien met historische vliegtuigen

Asverstrooiing in het zicht van de familie middels een Fly-by-verstrooiing

U ziet het vliegtuig aan komen vliegen boven de branding met knipperende lichten. Het vliegtuig vliegt voorbij met een fly-by als afscheidsgroet aan u en de familie. Vervolgens wordt boven de branding, zeewaarts wegdraaiend en een cirkel ingezet. Na het voltooien van deze cirkel wordt op afstand voorlangs gevlogen waarbij de as zichtbaar boven zee wordt verstrooid. Hierna volgt een ronde als eregroet aan uw dierbare met waving wings als afscheid naar de familie.

Een fly-by is op twee manieren mogelijk. U kunt met maximaal twee familieleden meevliegen, waarbij de overige nabestaanden zich ergens op een gewenste plek aan het Noordzeestrand opstellen. De as wordt verstrooid boven het water in het zicht van de familie die op het strand staat. U bepaalt zelf de datum van deze asverstrooiingsvlucht.

De andere mogelijkheid is een fly-by asverstrooiing op een van de vaste data voor asverstrooiingen per vliegtuig. U kunt niet meevliegen. De verstrooiing per vliegtuig wordt dan uitgevoerd op een van de data die u hier vindt, onder het kopje Rotterdam. Deze asverstrooiingsvluchten vertrekken vanuit Rotterdam The Hague Airport.  De asverstrooiing vindt dan plaats voor de kust tussen Hoek van Holland en Egmond aan Zee.

Tarieven

 • € 545,00 standaardvlucht met passagiers, vluchtduur maximaal 50 minuten, op gewenste datum
 • € 265,00 vlucht zonder passagiers, op vaste data zie onder het kopje Rotterdam Airport

U kunt voor andere asverstrooiingslocaties kiezen  tegen meerprijs. Belt of mailt u ons voor informatie.

Maritieme kaart met officiële verstrooiingsverklaring
U kunt na afloop van de asverstrooiingsvaart een maritieme kaart met officiële verstrooiingsverklaring ontvangen. Hierop staat zeekaart met positie, het schip, datum en tijdstip van asverstrooien vermeld. Dit document ontvangt u dan samen met de rekening per post.

 • € 22,50 maritieme kaart
 • € 12,50 voor elk volgend exemplaar, of als PDF

Missing Man-Formatie

Missing Man Formation Aqua-Omega

Missing Man Formation

De vliegtuigen vliegen in een V-vorm, waarbij de leader aan de punt vliegt en zijn wingman links achter hem. De tweede man van de vlucht vliegt rechts achter de leader, en zijn wingman daar weer rechts achter. Vanaf de voorkant gezien is de linker poot van de V dus langer dan de rechter. Deze formatie vliegt laag genoeg over om duidelijk gezien te worden, en wanneer zij recht boven de plaats van de herdenking is, trekt de tweede man abrupt op en vliegt steil naar boven. De rest van de formatie behoudt zijn koers, totdat alle vliegtuigen uit het zicht zijn. De vlieger die optrekt, afdraait en dus afwezig is symboliseert de afwezigheid van uw dierbare. klik hier voor meer informatie op Wikipedia. U kunt hier een filmpje zien van een Missing Man Formation. Naar voorbeeld van de uitvaart bij Z.K.H. Prins Bernhard, uit te voeren boven woonplaats of strand.

Tarieven

 • € 1.635,00 basisprijs 3 toestellen
 • € 2.180,00 basisprijs 4 toestellen

Asverstrooiing per helikopter met familie
U vliegt met een helikopter die plaats biedt aan 2 personen en een uitvaartleider van ~Aqua-Omega naar een gewenste locatie boven het IJsselmeer of Markermeer, of naar een gewenste plek boven de Noordzee.

Tarieven

 • €   975,00 vlucht, maximaal 40 minuten, IJsselmeer of Markermeer
 • € 1.395,00 vlucht, maximaal 60 minuten, Noordzee
 • €      75,00 toeslag weekend en feestdagen

Afscheidsgroet-vlucht
Sleeplint met laatste groet achter toestel (als bij reclamevluchten) bijvoorbeeld tijdens uitvaart, begrafenis en/of verstrooiing.

Tarief

 • € 950,00

Asverstrooiing met marine vliegboot Catalina ( Helaas is asverstrooien met de Catalina niet meer mogelijk)

Wat is er mogelijk?
Asverstrooiing boven zee of IJsselmeer. U vliegt met dit unieke historische marinevliegtuig vanuit Lelystad Airport naar de kust of IJsselmeer om de as boven water te verstrooien. De Catalina is een watervliegtuig en geschikt om op water te landen. Eenmaal geland -bijvoorbeeld op het IJsselmeer- kunt u de as van uw dierbare op het water verstrooien of met een zee-urn bijzetten. De Catalina vliegt bij de Stichting Exploitie Catalina (SEC) , een stichting zonder winstoogmerk die de culturele AMBI status heeft en vliegt onder de regeling historische luchtvaart.

~Aqua-Omega organiseert deze vluchten in samenwerking met de Stichting Exploitatie Catalina. Asverstrooien met dit historische vliegtuig is een unieke manier om samen met uw naasten de wens van uw dierbare te vervullen. Dit voormalige marinetoestel biedt plaats aan 14 familieleden. Uw crew bestaat uit de gezagvoerder, co-piloot, steward / stewardess en een uitvaartleider van ~Aqua-Omega.

Tarieven
Wilt u meer informatie over een asverstrooiing met de Catalina klik dan hier of neem direct telefonisch contact met ons op. U bereikt ons op telefoonnummer 023-5424194.

Maritieme kaart met officiële verstrooiingsverklaring
U kunt na afloop van de asverstrooiingsvaart een maritieme kaart met officiële verstrooiingsverklaring ontvangen. Hierop staat zeekaart met positie, het vliegtuig, datum en tijdstip van asverstrooien vermeld. Dit document ontvangt u dan samen met de rekening per post.

 • € 22,50 maritieme kaart
 • € 12,50 voor elk volgend exemplaar, of als PDF