Speciale vluchten en asverstrooien met historische vliegtuigen

Asverstrooiing in het zicht van de familie middels een Fly-by-verstrooiing

U ziet het vliegtuig aan komen vliegen boven de branding met knipperende lichten. Het vliegtuig vliegt voorbij met een fly-by als afscheidsgroet aan u en de familie. Vervolgens wordt boven de branding, zeewaarts wegdraaiend en een cirkel ingezet. Na het voltooien van deze cirkel wordt op afstand voorlangs gevlogen waarbij de as zichtbaar boven zee wordt verstrooid. Hierna volgt een ronde als eregroet aan uw dierbare met waving wings als afscheid naar de familie.

Een fly-by is op twee manieren mogelijk. U kunt met maximaal twee familieleden meevliegen, waarbij de overige nabestaanden zich ergens op een gewenste plek aan het Noordzeestrand opstellen. De as wordt verstrooid boven het water in het zicht van de familie die op het strand staat. U bepaalt zelf de datum van deze asverstrooiingsvlucht.

De andere mogelijkheid is een fly-by asverstrooiing op een van de vaste data voor asverstrooiingen per vliegtuig. U kunt niet meevliegen. De verstrooiing per vliegtuig wordt dan uitgevoerd op een van de data die u hier vindt, onder het kopje Rotterdam. Deze asverstrooiingsvluchten vertrekken vanuit Rotterdam The Hague Airport.  De asverstrooiing vindt dan plaats voor de kust tussen Hoek van Holland en Egmond aan Zee.

Tarieven

  • € 695,00 standaardvlucht met passagiers, vluchtduur maximaal 50 minuten, op gewenste datum
  • € 265,00 vlucht zonder passagiers, op vaste data zie onder het kopje Rotterdam Airport ( meerprijs voor een flyby € 100,00)

U kunt voor andere asverstrooiingslocaties kiezen  tegen meerprijs. Belt of mailt u ons voor informatie.

Maritieme kaart met officiële verstrooiingsverklaring
U kunt na afloop van de asverstrooiingsvaart een maritieme kaart met officiële verstrooiingsverklaring ontvangen. Hierop staat zeekaart met positie, het schip, datum en tijdstip van asverstrooien vermeld. Dit document ontvangt u dan samen met de rekening per post.

  • € 27,50 maritieme kaart
  • € 12,50 voor elk volgend exemplaar
  • € 17,50 voor een PDF formaat

Missing Man-Formatie

Missing Man Formation Aqua-Omega

Missing Man Formation

De vliegtuigen vliegen in een V-vorm, waarbij de leader aan de punt vliegt en zijn wingman links achter hem. De tweede man van de vlucht vliegt rechts achter de leader, en zijn wingman daar weer rechts achter. Vanaf de voorkant gezien is de linker poot van de V dus langer dan de rechter. Deze formatie vliegt laag genoeg over om duidelijk gezien te worden, en wanneer zij recht boven de plaats van de herdenking is, trekt de tweede man abrupt op en vliegt steil naar boven. De rest van de formatie behoudt zijn koers, totdat alle vliegtuigen uit het zicht zijn. De vlieger die optrekt, afdraait en dus afwezig is symboliseert de afwezigheid van uw dierbare. klik hier voor meer informatie op Wikipedia. U kunt hier een filmpje zien van een Missing Man Formation. Naar voorbeeld van de uitvaart bij Z.K.H. Prins Bernhard, uit te voeren boven woonplaats of strand.

Tarieven op aanvraag


Asverstrooiing per helikopter met familie
U vliegt met een helikopter die plaats biedt aan 2 personen en een uitvaartleider van ~Aqua-Omega naar een gewenste locatie boven het IJsselmeer of Markermeer, of naar een gewenste plek boven de Noordzee.

Tarieven op aanvraag