Asvertsrooiing in de bossen van Chaam hebben vandaag plaatsgevonden 24 augustus 2023

Asvertsrooiing in de bossen van Chaam hebben vandaag plaatsgevonden 24 augustus 2023

Asverstrooien in de natuur van Chaam

Op donderdag 24 augustus heeft de verstrooiing van de as van verschillende overledenen in de bossen van Chaam onder het toeziend oog van Staatsbosbeheer plaatsgevonden.

De asverstrooiing vond plaats tussen 15:15 en 15:35 uur. Het was geheel bewolkt, maar met een temperatuur van 21˚ C was het aangenaam in het zomerse groene bos. Er stond een licht briesje uit verschillende richtingen. Er waren geen vogels te horen.


Ondergaande de persoonlijke tekst van de uitvaartleider van Aqua-Omega die de verstrooiingen heeft uitgevoerd.

Vandaag heb ik de eer mogen hebben om de as van uw dierbaren te verstrooien in de natuur bij Chaam…

Een ander verhaal dan anders deze keer…hoe beleeft de uitvaartleider zo’n verstrooiing?

Ook wij zijn mensen en al kennen we de verhalen achter de overledenen niet, we hebben sterke gevoelens bij een asverstrooing…het besef dat wij de allerlaatste schakel zijn tussen het aardse en uw dierbare…het zet je te denken en je fantasie gaat met je op de loop.

De lucht is vandaag, 24 augustus, grauw, maar het is geen triest weer, de temperatuur is erg aangenaam…ik mag de as van enkele overledenen verstrooien…het lijkt windstil, toch verbeeld ik me dat ik de takken van de bomen mooie melodieën hoor neuriën….de mooiste liefdesliedjes over de gelukkige tijden samen met uw dierbaren…de zacht opkomende wind fluisterd namen…er is geen vogel te horen…De karakteristieke Specht laat zich niet horen vandaag, wij doen ons werk professioneel, maar met heel veel respect…ik ben trots dat ik de laatste eer heb mogen bewijzen aan deze overledenen….samen met Staatsbosbeheer…

Ons werk is geen werk, maar een passie.

Glen Huisman


Foto impressie

 


Gedenkplek

Om de natuur niet te verstoren houden wij de precieze locatie geheim. U kunt in de buurt van de verstrooiingslocatie een bankje vinden die daar ter herinnering aan hen die zijn verbonden met de natuur is neergezet. Hier kunt u uw dierbare gedenken en bent u dus in de buurt van de plek waar de as is verstrooid. U vindt het bankje door onderstaande route te volgen:

U kan bijvoorbeeld parkeren op de kruising Nieuwe Maastrichtsebaan / Geuzenpad in Gilze. Dan het bos in, richting knooppunt 42 lopen. Dan rechts af richting knooppunt 64. Na ongeveer 300 meter zie je het bankje aan je rechterhand (zie de muispijl in de kaart, dat is de locatie van het bankje)

U kan ook bij pannenkoekenrestaurant de Steengroeve (Industriestraat 24, Chaam) parkeren en van daaruit langs de volgende knooppunten wandelen: 71, 41, 42 (daarna komt het bankje), 64, 63, 47 en dan weer terug naar De Steengroeve; lengte 8 kilometer.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft.
U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94.

Vriendelijke groet
~Aqua–Omega

Sebastiaan Smit

2023-09-20T12:28:51+02:00

Deel dit verhaal, kies je platform!

Ga naar de bovenkant