Asverstrooien in de natuur van het Nationale Verstrooiterrein Delhuyzen bij Arnhem

Vandaag verstrooien wij de as van verschillende overledene in het natuurgebied van Delhuyzen bij Arnhem. Dit gebied is speciaal ingericht en beheerd voor het verstrooien van as van overledenen. De heidevelden, dennenbomen en loofbomen als eiken, berken en beuken maken het een aantrekkelijk natuurgebied. Er zijn verschillende plekjes te vinden waar u op een bankje kunt gaan zitten om in alle rust te gedenken of van de natuur te genieten. Het gebied is zeer geliefd bij wandelaars, spotters en natuurliefhebbers. Elke asverstrooiing gebeurt op een eigen plekje tussen de bomen ergens in het bos.  Door deze manier van asverstrooien blijft de natuur beschermd en wordt niet teveel verstoord.

De verstrooiing zal ca. vanaf 15:00 uur plaats vinden.

U kunt in dit korte filmpje zien hoe de verstrooiing wordt uitgevoerd:

U kunt onze locatie hier live volgen:


Logboek
Na afloop van het verstrooien van de as zal er op deze website uitgebreid verslag worden gedaan. Hierin kunt u teruglezen op welk tijdstip, op welke locatie en onder welke omstandigheden de verstrooiingen hebben plaatsgevonden. Ook zullen er foto’s worden geplaatst.

Openingstijden
Het terrein is dagelijks geopend van zonsopkomst tot zonsondergang. Uit respect voor de mensen van wie de as op Delhuyzen is verstrooid, is het wenselijk dat u op de aangeduide paden blijft. Honden zijn, mits aangelijnd, welkom.

Ecologisch evenwicht
Delhuyzen wordt met zorg onderhouden en de ecologische balans is belangrijk. Om het natuurlijke karakter van het terrein te waarborgen is het niet toegestaan om zelf struiken, bomen, gedenktekens of (brandende) kaarsen te plaatsen.

Route
Nationaal Verstrooiterrein Delhuyzen ligt aan de Apeldoornseweg in Arnhem. Het terrein is met eigen vervoer bereikbaar en ligt zo’n 3 minuten vanaf de snelweg. Volg de Apeldoornseweg richting Vliegveld Terlet. De parkeerplaats ligt ter hoogte van hectometerpaal 5,3. Er is parkeergelegenheid bij het terrein, maar houdt u op zondagen rekening met drukte door recreatieve bezoekers.

Tot slot
Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft.
U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94.

Vriendelijke groet
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit


Crematoria die op Delhuyzen asverstrooien :

Yardenhuis Daelwijck Utrecht –  Yardenhuis Achterhoek Doetinchem –  Yardenhuis van Brabant Oosterhout –  Yardenhuis Ede –  Ockenburg Den Haag –  Yardenhuis Heerlen – Yardenhuis Venlo – Yardenhuis Beukenhof Schiedam –  Yardenhuis van Rijwijk –  Yardenhuis van Beuningen – Yardenhuis Steenbrugge Diepenveen – Yardenhuis Rotterdam – Yardenhuis Gouwestreek Gouda – Yardenhuis Haarlem – Yardenhuis Yardenhuis van Schagen – Yardenhuis Reestborgh Meppel – Yardenhuis Schoterhof Nieuweschoot – Yardenhuis Zevenberg Fluitenberg – Yardenhuis van Goutum – Yardenhuis van Groningen – Yardenhuis van Lelystad – Stilleweer Appingedam- Crematorium Lariks – De Omarming – en diverse andere crematoria en uitvaartbedrijven.