Asverstrooiing op de Waddenzee en Noordzee bij Den Helder en Texel

Op 16 februari 2024 zijn wij per schip, met de Hollandse vlag halfstok om 10:57 uur vanuit de Industriehaven van Den Helder naar zee vertrokken om de as van  overledenen op zee te verstrooien. Het was een grijze regenachtige dag. De omstandigheden op zee waren wel mooi; de Waddenzee was rustig en we hadden goed zicht op Texel, Den Helder en de Razende bol. Nadat wij een rustige plek moet mooi uitzicht hadden gevonden, hebben wij het schip stilgelegd en zijn wij begonnen met onze taak; het geven van de laatste rustplek van meerdere overledenen op zee. Vervolgens hebben wij onze bloemen meegegeven aan de zee, hebben wij een rondje gevaren rondom de asverstrooiingslocatie en zijn wij terug gaan varen naar Den Helder. Deze taak hebben wij vervuld aan boord van het voormalige marineschip Hr.Ms. Hendrik Karssen. Voor wie meer wil weten over de rijke geschiedenis van dit schip, nodigen wij u van harte uit om hier te klikken en vanaf pagina 30 te lezen, waar het verhaal van Hendrik Karssen begint.

Wij vinden het een eer dat wij deze taak mogen vervullen en zullen altijd met respect en toewijding blijven zorgen voor de laatste rustplaats op zee voor degenen die ons zijn ontvallen.

Team ~Aqua-Omega
Sebastiaan Smit

U kunt hier de route zien die is gevaren.

U kunt hieronder een compilatie van de asverstrooiingsvaart bekijken.


Gegevens Noordzee asverstrooiing Noordzee

Datum en tijd van de asverstrooiing:
16.02.2024 tussen 11:35 en 12:02 uur.

Geografische positie:
52° 58.353′  NB – 04° 42.757′ OL


Verloop asverstrooiingsceremonie

Tijdens deze asverstrooiingsvaart is er een bloemengroet van witte rozen gegeven namens ~Aqua-Omega aan iedereen die vandaag op zee is gebleven waarna het schip een cirkel om het zeegraf heeft gevaren heeft. Na het voltooien van de cirkel heeft de scheepshoorn driemaal geklonken. De vlag is in top gehesen, en wij zijn teruggekeerd naar Den Helder.


Foto-impressie

Beste nabestaanden,

Hieronder vindt u later een foto-impressie. Als u een foto in hoge resolutie wenst kunt u deze bij ons aanvragen.

Vriendelijke groet,

Team ~Aqua-Omega


Officiële verklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 27,50 (€ 12,50 voor elk volgend exemplaar, of € 17,50 voor een PDF) over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt deze verklaringsakte ter nagedachtenis zo snel mogelijk thuisgestuurd.


Geachte nabestaanden,

Ter afsluiting willen wij u laten weten dat wij er altijd voor u zijn. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als er nog vragen of onduidelijkheden zijn. U kunt ons persoonlijk bereiken via het telefoonnummer 023 542 41 94, en mocht er onverhoopt geen gehoor zijn, zijn wij ook bereikbaar op 06-55841880.

Wij staan klaar om u te ondersteunen en te helpen, want uw gemoedsrust en tevredenheid zijn voor ons van het grootste belang.

Met warme groeten,
Sebastiaan Smit
~Aqua-Omega


Deelnemende crematoria:

Crematorium van Schagen – Crematorium Schoterhof – Crematorium Groningen – Crematorium Appingedam – en diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.