Asverstrooiing op de Waddenzee en Noordzee bij Den Helder en Texel

Vandaag hebben wij een bijzondere reis gemaakt, vertrekkend vanuit de haven van Den Helder, met als doel het waardig verstrooien van de as van geliefde overledenen op zee. Deze belangrijke taak hebben wij vervuld aan boord van het voormalige marineschip Hr. Ms. Hendrik Karssen. Voor wie meer wil weten over de rijke geschiedenis van dit schip, nodigen wij u van harte uit om hier te klikken en vanaf pagina 30 te lezen, waar het verhaal van Hendrik Karssen begint.

Tijdens onze reis werden we begroet door prachtige stapelwolken die zich in verschillende tinten grijs aan de hemel aftekenden. Af en toe brak de zon door, en dit zorgde voor een betoverende weerkaatsing van het licht op het oppervlak van de zee.

Opvallend was de vrijwel kalme zee, met bijna geen golven en een zachte stroming van noord naar zuid, kenmerkend voor het tij van eb. Wij vinden het een eer dat wij deze reis mochten maken en zullen altijd met respect en toewijding blijven zorgen voor de laatste rustplaats op zee voor degenen die ons zijn ontvallen.

Team ~Aqua-Omega
Sebastiaan Smit

U kunt hier de route zien die is gevaren.

U kunt hieronder een compilatie van de asverstrooiingsvaart bekijken.


Gegevens Waddenzee asverstrooiing

Datum en tijd van de asverstrooiing:
12.09.2023 om 14:44 uur.

Geografische positie:
52° 58′ 2” NB – 04° 44′ 40” OL


Gegevens Noordzee asverstrooiing

Datum en tijd van de asverstrooiing:
12.09.2023 tussen 13:59 uur en 14:26 uur.

Geografische positie:
52° 58′ 3” NB – 04° 42′ 24” OL

Een vrij matige wind uit het noorden kracht 3 Bft. Prachtige stapelwolken die zich in verschillende tinten grijs aan de hemel aftekenden. Af en toe brak de zon door, en dit zorgde voor een betoverende weerkaatsing van het licht op het oppervlak van de zee.


Verloop asverstrooiingsceremonie

Tijdens deze asverstrooiingsvaart is er een bloemengroet van witte rozen gegeven namens ~Aqua-Omega aan iedereen die vandaag op zee is gebleven waarna het schip een cirkel om het zeegraf heeft gevaren heeft. Na het voltooien van de cirkel heeft de scheepshoorn driemaal geklonken. De vlag is in top gehesen, en wij zijn teruggekeerd naar Den Helder.


Foto-impressie

Beste nabestaanden,

Hieronder vindt u een foto-impressie. Als u een foto in hoge resolutie wenst kunt u deze bij ons aanvragen.

Vriendelijke groet,

Team ~Aqua-Omega


Officiële verklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 27,50 (€ 12,50 voor elk volgend exemplaar, of € 17,50 voor een PDF) over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt deze verklaringsakte ter nagedachtenis zo snel mogelijk thuisgestuurd.


Geachte nabestaanden,

Ter afsluiting willen wij u laten weten dat wij er altijd voor u zijn. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als er nog vragen of onduidelijkheden zijn. U kunt ons persoonlijk bereiken via het telefoonnummer 023 542 41 94, en mocht er onverhoopt geen gehoor zijn, zijn wij ook bereikbaar op 06-55841880.

Wij staan klaar om u te ondersteunen en te helpen, want uw gemoedsrust en tevredenheid zijn voor ons van het grootste belang.

Met warme groeten,
Sebastiaan Smit
Aqua-Omega


Deelnemende crematoria:

Crematorium van Schagen – Crematorium Schoterhof – Crematorium Groningen – Crematorium Appingedam – Heidehof Ugchelen – en diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.