Asverstrooiing in de natuur op het Nationale Verstrooiterrein Delhuyzen in Arnhem

Vandaag 29 augustus 2023 vindt de asverstrooiing plaats  in het mooie verstrooiingsnatuurgebied bij Arnhem genaamd Delhuyzen. Een natuurgebied speciaal ingericht en beheerd voor het verstrooien van de as van overledenen in de natuur. De heidevelden, dennenbomen en loofbomen als eiken, berken en beuken maken het een aantrekkelijk natuurgebied. Er zijn verscheidene plekjes te vinden waar u op een bankje kunt gaan zitten om in alle rust te gedenken of van de natuur te genieten. Het gebied is zeer geliefd bij wandelaars, spotters en natuurliefhebbers. Iedere asverstrooiing gebeurt op een eigen plekje tussen de bomen ergens in het bos.  Doormiddel van deze speciale van het verstrooien van de diverse assen, blijft de natuur beschermd en wordt de bodem niet teveel verstoord.

Aanvang: ca. 15:00 uur.
Het tijdstip van verstrooien is afhankelijk van verkeers- en weersfactoren en kan hierdoor afwijken.

U kunt in dit korte filmpje zien hoe de verstrooiing wordt uitgevoerd:

U kunt onze locatie hier live volgen:


Logboek
Na afloop van het verstrooien van de as zal er op deze website uitgebreid verslag worden gedaan. Hierin kunt u teruglezen op welk tijdstip, op welke locatie en onder welke omstandigheden de verstrooiingen hebben plaatsgevonden. Ook worden er foto’s worden geplaatst.

Openingstijden
Het terrein is dagelijks geopend van zonsopkomst tot zonsondergang. Uit respect voor de mensen van wie de as op Delhuyzen is verstrooid, is het wenselijk dat u op de aangeduide paden blijft. Honden zijn, mits aangelijnd, welkom.

Ecologisch evenwicht
Delhuyzen wordt met zorg onderhouden en de ecologische balans is belangrijk. Om het natuurlijke karakter van het terrein te waarborgen is het niet toegestaan om zelf struiken, bomen, gedenktekens of (brandende) kaarsen te plaatsen.

Route
Nationaal Verstrooiterrein Delhuyzen ligt aan de Apeldoornseweg in Arnhem. Het terrein is met eigen vervoer bereikbaar en ligt zo’n 3 minuten vanaf de snelweg. Volg de Apeldoornseweg richting Vliegveld Terlet. De parkeerplaats ligt ter hoogte van hectometerpaal 5,3. Er is parkeergelegenheid bij het terrein, maar houdt u op zondagen rekening met drukte door recreatieve bezoekers.

Tot slot
Blijf niet met vragen zitten. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft.
U kan ons persoonlijk bereiken op 023 542 41 94.

Vriendelijke groet,
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit


Crematoria die op Delhuyzen as laten verstrooien :

Crematorium Daelwijck Utrecht –  Crematorium Achterhoek Doetinchem –  Crematorium Huis van Brabant Oosterhout –  Crematorium Ede –  Ockenburg Den Haag –  Crematorium Heerlen – Crematorium Venlo – Crematorium Beukenhof Schiedam –  Crematorium Rijswijk –  Crematorium Hart van Beuningen – Crematorium Steenbrugge Diepenveen – Crematorium Rotterdam – Crematorium Gouwestreek Gouda – Crematorium Haarlem – Crematorium Schagerkogge – Crematorium Reestborgh Meppel – Crematorium Schoterhof Nieuweschoot – Crematorium Zevenberg Fluitenberg – Crematorium Goutum – Crematorium Groningen – Crematorium Lelystad – Crematorium Stilleweer Appingedam- Crematorium Lariks – De Omarming – Alle Dela Crematoria en diverse andere crematoria en uitvaartbedrijven.