Asverstrooiing in het bos van het Nationale Verstrooiterrein Delhuyzen dicht bij Arnhem

Vandaag, dinsdag 31 oktober 2023, wordt de as van overledenen verstrooid in het prachtige natuurgebied Delhuyzen bij Arnhem, dat speciaal is ingericht voor deze gelegenheid. Het gebied is gevuld met heidevelden en diverse soorten bomen, waaronder dennen, eiken, berken en beuken, wat het een aantrekkelijk gebied maakt voor wandelaars, spotters en natuurliefhebbers. Er zijn meerdere plekjes waar men op een bankje kan zitten om van de natuur te genieten en in alle rust te gedenken. De asverstrooiing vindt plaats op een specifieke plek tussen de bomen in het bos, wat de natuur beschermt en voorkomt dat de bodem teveel verstoord wordt.

Aanvang: ca. 15:00 uur.
Het tijdstip van verstrooien is afhankelijk van verkeers- en weersfactoren en kan hierdoor afwijken.

U kunt in dit korte filmpje zien hoe de verstrooiing wordt uitgevoerd:

U kunt onze locatie hier live volgen:


Logboek
Na afloop van het verstrooien van de as zal er op deze website uitgebreid verslag worden gedaan. Hierin kunt u teruglezen op welk tijdstip, op welke locatie en onder welke omstandigheden de verstrooiingen hebben plaatsgevonden. Ook zullen er foto’s worden geplaatst.

Openingstijden
Het terrein is dagelijks geopend van zonsopkomst tot zonsondergang. Uit respect voor de mensen van wie de as op Delhuyzen is verstrooid, is het wenselijk dat u op de aangeduide paden blijft. Honden zijn, mits aangelijnd, welkom.

Ecologisch evenwicht
Delhuyzen wordt met zorg onderhouden en de ecologische balans is belangrijk. Om het natuurlijke karakter van het terrein te waarborgen is het niet toegestaan om zelf struiken, bomen, gedenktekens of (brandende) kaarsen te plaatsen.

Route
Nationaal Verstrooiterrein Delhuyzen ligt aan de Apeldoornseweg in Arnhem. Het terrein is met eigen vervoer bereikbaar en ligt zo’n 3 minuten vanaf de snelweg. Volg de Apeldoornseweg richting Vliegveld Terlet. De parkeerplaats ligt ter hoogte van hectometerpaal 5,3. Er is parkeergelegenheid bij het terrein, maar houdt u op zondagen rekening met drukte door recreatieve bezoekers.

Tot slot
Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft.
U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94.

Vriendelijke groet
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit


Crematoria die op Delhuyzen as laten verstrooien :

Crematorium Daelwijck Utrecht –  Crematorium Achterhoek Doetinchem –  Crematorium Huis van Brabant Oosterhout –  Crematorium Ede –  Ockenburg Den Haag –  Crematorium Heerlen – Crematorium Venlo – Crematorium Beukenhof Schiedam –  Crematorium Rijswijk –  Crematorium Hart van Beuningen – Crematorium Steenbrugge Diepenveen – Crematorium Rotterdam – Crematorium Gouwestreek Gouda – Crematorium Haarlem – Crematorium Schagerkogge – Crematorium Reestborgh Meppel – Crematorium Schoterhof Nieuweschoot – Crematorium Zevenberg Fluitenberg – Crematorium Goutum – Crematorium Groningen – Crematorium Lelystad – Crematorium Stilleweer Appingedam- Crematorium Lariks – De Omarming – Alle Dela Crematoria en diverse andere crematoria en uitvaartbedrijven.