Asverstrooien per schip vanuit IJmuiden op de Noordzee

 

Vandaag is voor onderstaande crematoria op respectvolle wijze de as per schip vanuit de haven IJmuiden op zee verstrooid.

  • Vertrek: 15:21 uur
  • Ligplaats schip: Trawlerkade tegenover nr. 28
  • Terugkomst: 17:45 uur

Marion IJmuiden Halfstok

m.s. Marion met de vlag in rouwstand

Deze asverstrooiingsvaart was live via deze website te volgen :

U kunt hier de live beelden terugkijken deel I

En hier deel II

U kunt hier de foto-impressie bekijken

U kunt hier de vaarroute bekijken

Datum en tijdstip van asverstrooiing
13.04.2016 tussen 16:04 uur en 16:49 uur.

Geografische positie:
Start    52° 26′ 10” N – 04° 28′ 16” O
Einde  52° 25′ 28” N – 04° 28′ 47” O

Dit is ca. 8 km voor de kust van Bloemendaal aan Zee.

De wind meest matig uit het zuid westen 3 Bft. Vrijwel onbewolkt en helder met veel zon.
Een bijna gladde heldere zee met een lichte stroming naar het zuiden (eb).

Er is één as in opdracht van een familie verstrooid. De urn hebben wij op de kade in ontvangst genomen. Deze verstrooiing heeft als laatste plaatsgevonden om 16:49 uur.

Afloop
Tijdens deze verstrooiingen zijn er vijf bloemengroeten gegeven, één in opdracht van Crematorium Dieren te Nijmegen, drie in opdracht van Crematorium Westerveld, één namens een familie die op de kade aanwezig was en één namens ~Aqua-Omega.  Na de laatste bloemengroet is het schip in een cirkel om de plaats van verstrooien gevaren en is de scheepshoorn driemaal ten gehore gebracht. De vlag weer ten top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de haven van IJmuiden.

Blijft u niet met vragen zitten. Neem gerust contact met ons op. U bereikt ons op 023 542 41 94.

Met vriendelijke groet
~Aqua – Omega

Sebastiaan Smit


Officiële Verklaring met Maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.

Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.
Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Opdrachtgevende crematoria:


Crematorium Westgaarde, Amsterdam – Bouwens, Uithoorn – De Nieuwe Ooster, Amsterdam – Zaanstad, Zaandam – Hoorn – Purmerend – Haarlem – Westerveld, Driehuis – De Nieuwe Noorder, Amsterdam – Waerdse Landen, Heerhugowaard – Jonkerbos, Nijmegen – Dieren – Boskamp, Assen – Almere – Ölandhorst, Lelystad, alsmede enkele door particulieren aangeboden, en van buitenlandse crematoria afkomstige as.