Op dinsdag 22 oktober 2019 is ~Aqua-Omega vanuit het Zuid-Engelse Keyhaven de zee op gevaren om de laatste wens te vervullen van een overledene. Bij leven had de overledene aangegeven een zeemansgraf te willen, waarbij het lichaam met kist en al overboord wordt gezet. In Nederland is dit niet toegestaan, maar in Engeland wel, op drie aangewezen locaties.

Na zijn overlijden op 30 september jongstleden namen de nabestaanden contact op met ~Aqua-Omega om de bijzondere laatste wens van de overledene in vervulling te laten gaan.

Om een zeemansgraf te kunnen realiseren moest de overledene worden overgebracht naar Engeland. Eén van de locaties die zijn aangewezen door de autoriteiten ligt een paar mijl ten zuiden van het eiland Wight. Voor een zeemansgraf wordt een speciale kist gebruikt die is verzwaard en voorzien van gaten, waardoor het makkelijk zinkt.

Na enige dagen wachten op de juiste weersomstandigheden kon het zeemansgraf bij een kalme zee en onder een mooie najaarszon plaatsvinden. Eenmaal op de locatie aangekomen is de overleden na een plechtige ceremonie en een door de nabestaanden uitgesproken ‘1, 2, 3 in Godsnaam’ aan de zee toevertrouwd.

Van het zeemansgraf is een film gemaakt die u hieronder kunt bekijken: