Op maandag 3 juni 2024 zijn wij weer uitgevaren vanuit de haven van Lauwersoog om zorg te dragen voor de verstrooiing van as op de Waddenzee. Het schip Gebroeders Luden met bemanning vertrok om 15:14 uur uit de haven en kwam om 16:41 weer terug.

Het was erg bewolkt en er stond een vrij harde wind pal uit het westen, kracht 4. De temperatuur was wel aangenaam, zo’n 15 graden. Ondanks de bewolking was het wel erg mooi om op zee te zijn. De vele grijstinten en texturen in de lucht resulteerde in hele mooi schilderij-achtige beelden.

De asverstrooingsceremonie vond plaats tussen 15:47 uur en 16:11 uur.

Naderhand is het schip rondom de asverstrooiingslocatie gevaren, heeft de scheepshoorn geklonken en is de vlag weer in top gehesen. Daarna zijn we teruggevaren naar de haven van Lauwersoog. Tijdens de vaart waren we regelmatig omsingeld door mooie zeilschepen en kotters.

Geografische positie:
begin: 53º 25.900′ NB – 06º 07.767′ OL
eind: 53º 25.900′ NB – 06º 07.733′ OL

U kunt hier klikken om de gevaren route te bekijken.

Hieronder kunt u een videocompilatie zien van de vaart en asverstrooiingsceremonie.


Afloop asverstrooiingsceremonie

Na de verstrooiingen heeft het schip een cirkel om de asverstrooiingslocatie gevaren , heeft de scheepshoorn geklonken, is de vlag uit rouwstand gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de Veerhaven van Lauwersoog.


Foto-impressie – dit zijn de foto’s die wij onderweg genomen hebben


Officiële verklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam – adres – woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 27,50 (€ 12,50 voor elk volgend exemplaar; € 17,50 voor een PDF) over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. ~Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare, en stuurt u een email met de naam van het crematorium en uw adres. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft. U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94.

Vriendelijke groet
~Aqua–Omega

Sebastiaan Smit


Opdrachtgevende crematoria en uitvaartondernemers:

Crematorium Cereshof, Stadskanaal – Crematorium Andringastate, Marsum – Heidehof, Apeldoorn – Crematorium Goutum – Crematorium Schoterhof, Nieuweschoot – Crematorium Ommeland en Stad, Eelderwolde – Crematorium Zevenberg, Fluitenberg – Crematorium Groningen, Groningen