Op maandag 13 juni 2022 zijn wij voor onderstaande crematoria met een voormalige reddingsboot de zee op gevaren vanuit Lauwersoog om de as van overledenen op zee te verstrooien.

U kunt de gevaren route hier bekijken.

We vertrokken om 14:05 uit de haven en om 16:15 waren we terug. De omstandigheden waren mooi op zee. Veel zon, blauwe lucht en wat wolken. De temperatuur was fris, maar aangenaam en er stond een stevige noordwestenwind, kracht 5.

De verstrooiingen vonden plaats tussen 14:51 en 15:09 uur.

Geografische positie
begin: 53º 27′ 01” NB – 06º 04′ 20” OL
eind: 53º 27′ 25” NB – 06º 04′ 20” OL

Hieronder kunt u een videocompilatie zien van de vaart en asverstrooiingsceremonie.

 


Afloop asverstrooiingsceremonie

Na de verstrooiingen heeft het schip een cirkel om de asverstrooiingslocatie gevaren , heeft de scheepshoorn geklonken, is de vlag uit rouwstand gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de Veerhaven van Lauwersoog.


Foto-impressie – dit zijn de foto’s die wij onderweg genomen hebben.


Officiële verklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam – adres – woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 22,50 (€ 10,00 voor elk volgend exemplaar; € 12,50 voor een PDF) over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. ~Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare, en stuurt u een email met de naam van het crematorium en uw adres. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft. U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94.

Vriendelijke groet
~Aqua–Omega

Sebastiaan Smit


Opdrachtgevende crematoria en uitvaartondernemers:

De Boskamp, Assen – Cereshof – Stadskanaal, Yardenhuis Goutum – Wâldhôf, Opeinde – Oost-Groningen, Winschoten