Aangepaste regels Asverstrooiing Lauwersoog  tijdens Corona

U vaart altijd onder begeleiding van de uitvaartleider van Aqua-Omega en de afstand tussen de aanwezigen is 1,5 meter. U wordt op alternatieve wijze begroet door de hand op het hart te leggen en een knikje te geven met het hoofd. Het schip biedt u ruimte voor 4 mensen.

Asverstrooien speciaal tarief

U kunt tegen een gunstig tarief  75,00 per persoon vanuit Lauwersoog varen voor de asverstrooiing of asbijzetting van uw dierbare op de volgende zondagen:

26 april 2020
10 mei 2020 (Moederdag)
21 juni 2020 (Vaderdag)
23 augustus 2020

*Bovenstaande vaarten gaan door bij genoeg aanmeldingen, geef u daarom tijdig op.

Klik hier voor meer informatie


Asverstrooiing op de Waddenzee of Noordzee vanuit Lauwersoog

In het noorden van het land, op de grens van Groningen en Friesland ligt Lauwersoog, 40 jaar geleden ontstaan door de afsluiting van de Lauwerszee. Nu is het een van de mooiste natuurgebieden van Nederland

Asverstrooien met de nostalgische reddingsboot Suzanna

As verstrooien met deze voormalige reddingboot uit Den Helder van de KNRM, die in 40 jaar meer dan 637 mensen heeft gered. Het schip bevindt zich nog in originele staat en is van alle mogelijke reddingsmiddelen voorzien. Capaciteit 12 personen (20,4  x 4,1 m, met binnenaccomodatie). De geschiedenis van de Suzanna vindt u hier

Tarieven

  •  450,00 vaart op weekdagen. Duur vaart ca. 1 uur en 30 minuten, voor een verstrooiing van de as op het wad.
  •   50,00 toeslag vaart weekend en feestdagen.

Asverstrooiing op de Noordzee of op andere locaties is ook goed mogelijk.

  •  40,00 toeslag vaartverlenging per 15 minuten

U kunt ook vanaf Schiermonnikoog uitvaren

  •  85,00 toeslag ophalen en/of afzetten Schiermonnikoog

Uitvaartbegeleiding
Indien gewenst kunt u gebruikmaken van onze uitvaartbegeleiding, die de vaart en asverstrooiing voor u tot een stijlvolle plechtigheid maakt.

Wat doet de uitvaartleider?
De uitvaartleider draagt zorg voor de ontvangst van familie aan boord, zorgt voor een nette opstelplaats voor de urn of askoker, het leiden van de plechtigheid (inleidend woord, gelegenheid bieden tot spreken, moment van stilte, slotwoord). De verstrooiing wordt naar keus door de uitvaartleider of de familie verricht. De uitvaartleider draagt ook zorg voor het afspelen van muziek, en registreert de tijd en exacte locatie van de verstrooiing.

  •  165,00 toeslag uitvaartleider

Maritieme kaart met officiële verstrooiingsverklaring
U kunt na afloop van de asverstrooiingsvaart een maritieme kaart met officiële verstrooiingsverklaring ontvangen. Hierop staat zeekaart met positie, het schip, datum en tijdstip van as verstrooien vermeld. Dit document ontvangt u dan samen met de rekening per post.

  •  18,50 maritieme kaart
  •  10,00 voor elk volgende exemplaar