Aangepaste regels asverstrooiing IJmuiden tijdens Corona

U vaart altijd onder begeleiding van de uitvaartleider van Aqua-Omega en de afstand tussen de aanwezigen is 1,5 meter. U wordt op alternatieve wijze begroet door de hand op het hart te leggen en een knikje te geven met het hoofd. Het schip biedt u ruimte voor 12 nabestaanden. Aangezien de voorschriften voortdurend veranderen, adviseren wij u ons te bellen om te weten te komen met hoeveel personen u actueel kunt varen.

Asverstrooien speciaal tarief

U kunt tegen een gunstig tarief van 82,00 per persoon vanuit IJmuiden met een opstapvaart varen voor de asverstrooiing of bijzetting van de as van uw dierbare op de volgende zondagen:

18 april 2021, 9 mei 2021 (moederdag), 13 mei 2021 (hemelvaartsdag herdenkingsvaart), 20 juni (vaderdag), 25 juli 2021, 22 augustus 2021, 26 september 2021, 21 november 2021

*Bovenstaande vaarten gaan door bij genoeg aanmeldingen, geef u daarom tijdig op.

Klik hier voor meer informatie


Asverstrooiing op de Noordzee vanuit IJmuiden

As verstrooien of bijzetten op zee per schip voor de kust van Zandvoort, Parnassia, IJmuiden, Castricum of Egmond aan Zee. Asverstrooien met alleen uw familie of met meerdere families tijdens de Opstapvaarten, zie onderaan deze pagina.

Door het gebruiken van oude maritieme tradities, die bij een zeebegrafenis van kracht waren, maakt ~Aqua-Omega van elke asverstrooiing een gedenkwaardig en onvergetelijk afscheid.

Voor hen die vroeger van hieruit naar zee voeren alsmede voor het noordelijk gelegen Randstadgebied een voor de hand liggende uitvaarhaven.  Doorgaans wordt tot ca. 4 km westwaarts uit de kust gevaren. Richting Parnassia, Zandvoort of Wijk aan Zee is eveneens mogelijk.

Asverstrooien met een echte zeekotter

Volgens sommigen de beste schepen die ooit gebouwd zijn. U ervaart varen zoals varen bedoeld is. Zee, golven en de wind. Aan boord wordt u gastvrij ontvangen door de driekoppige bemanning. Het is een groot, zeewaardig schip. Ruime binnen- en buitenaccomodatie, geschikt voor zowel grote als kleine gezelschappen. Capaciteit 35 personen.

Uniek! zonsondergangvaarten mogelijk, echter zonder zongarantie.

Tarieven

 • € 520,00 vaart op weekdagen. Duur vaart maximaal 1 uur 30 minuten, recht, bak- of stuurboord tot ca. 5 km in zee
 • €  82,00 toeslag vaart weekend en feestdagen
 • €   45,00 toeslag vaartverlenging per 15 minuten.

Gewenste asverstrooiingslocatie op de Noordzee:

 • Asverstrooien voor de kust van Bloemendaal aan Zee, plus 30 minuten vaartijd.
 • Asverstrooien voor de kust van Zandvoort,  plus 60 minuten vaartijd.
 • Asverstrooien voor de kust van Egmond aan Zee, plus 150 minuten vaartijd.
 • Asverstrooien voor de kust van Castricum, plus 30 minuten vaartijd.
 • Asverstrooien voor de kust van Heemskerk, plus 15 minuten vaartijd.

Uitvaartbegeleiding
Indien gewenst kunt u gebruikmaken van onze uitvaartbegeleiding, die de vaart en asverstrooiing voor u tot een stijlvolle plechtigheid maakt.

Wat doet de uitvaartleider?
De uitvaartleider draagt zorg voor de ontvangst van familie aan boord, zorgt voor een nette opstelplaats voor de urn of askoker, het leiden van de plechtigheid (inleidend woord, gelegenheid bieden tot spreken, moment van stilte, slotwoord). De verstrooiing wordt naar keus door de uitvaartleider of de familie verricht. De uitvaartleider draagt ook zorg voor het afspelen van muziek, en registreert de tijd en exacte locatie van de verstrooiing.

 • € 165,00

Maritieme kaart met officiële verstrooiingsverklaring
U kunt na afloop van de asverstrooiingsvaart een maritieme kaart met officiële verstrooiingsverklaring ontvangen. Hierop staat zeekaart met positie, het schip, datum en tijdstip van asverstrooien vermeld. Dit document ontvangt u dan samen met de rekening per post.

 • € 22,50 maritieme kaart
 • € 10,00 voor elk volgend exemplaar
 • € 12,50 als PDF, per email

Asverstrooiing per schip op zee tijdens een Opstapvaart

€ 82,00 per persoon; kinderen onder de 16 jaar € 35,00.

Bij een Opstapvaart gaan verscheidene families op dezelfde vaart mee, onder leiding van een uitvaartleider. Deze vaarten worden uitgevoerd op vaste data en vertrektijden, en alleen bij voldoende deelname. Meldt u tijdig aan via email, info@asverstrooiing.nl of telefonisch via 06 55 84 18 80 of 023 542 41 94.