As verstrooien vanuit Hansweert met de nostalgische reddingboot van de KNRM Carlot

U heeft de mogelijkheid de as van uw dierbare op de Westerschelde te verstrooien vanuit de haven van Hansweert met de legendarische reddingsboot Carlot. De nostalgische reddingboot Carlot heeft van 1960 tot 1999 dienst gedaan op Terschelling. In haar bijna 39 dienstjaren maakten zij 579 reddingstochten daarbij werden 799 mensen, negen katten, een hond en een duif gered. Sinds 2014 heeft zij als thuishaven Terneuzen en kunt u met dit unieke reddingschip zorg dragen voor de asverstrooiing van uw dierbare op de Westerschelde.

Het schip bevindt zich in originele staat en is van alle mogelijke reddingsmiddelen voorzien. Tijdens de asverstrooiingsvaart ervaart u de nostalgie van dit legendarische reddingsschip en maakt het afscheid van uw dierbare tot een onvergetelijke herinnering. Capaciteit 12 personen (20,4  x 4,1 m, met binnenaccommodatie).

Asverstrooiing met de Carlot vanuit Terneuzen

De geschiedenis van de Carlot vindt u hier.

Tarieven

  • € 495,00 vaart op weekdagen. Duur vaart ca. 1 uur 30 minuten, verstrooiing op de Westerschelde
  • €   75,00 toeslag vaart weekend en feestdagen.
  • €   50,00 toeslag op de brandstof (hopelijk tijdelijk)

Asverstrooiing  in België op de Schelde of op andere locaties is ook goed mogelijk. U kunt bijvoorbeeld ook vanuit Walsoorden vertrekken.

  • €  40,00 toeslag vaartverlenging per 15 minuten
Uitvaartbegeleiding
Indien gewenst kunt u gebruikmaken van onze uitvaartbegeleiding, die de vaart en asverstrooiing voor u tot een stijlvolle plechtigheid maakt.

Wat doet de uitvaartleider?
De uitvaartleider draagt zorg voor de ontvangst van familie aan boord, zorgt voor een nette opstelplaats voor de urn of strooikoker, het leiden van de plechtigheid (inleidend woord, gelegenheid bieden tot spreken, moment van stilte, slotwoord). De verstrooiing wordt naar keus door de uitvaartleider of de familie verricht. De uitvaartleider draagt ook zorg voor het afspelen van muziek, en registreert de tijd en exacte locatie van de verstrooiing. Indien gewenst is er van te voren contact om de vaart en uw wensen te bespreken. Daarnaast is de uitvaartleider er ook voor praktische ondersteuning en kan u de zorgen uit handen nemen.

  • € 195,00 toeslag uitvaartleider

Maritieme kaart met officiële verstrooiingsverklaring
U kunt na afloop van de asverstrooiingsvaart een maritieme kaart met officiële verstrooiingsverklaring ontvangen. Hierop staat zeekaart met positie, het schip, datum en tijdstip van asverstrooien vermeld. Dit document ontvangt u dan samen met de rekening per post.

  • € 27,50 maritieme kaart
  • € 12,50 voor elk volgende exemplaar
  • € 17,50 als PDF, per email

Asverstrooiing Carlot en Brandaris

De Brandaris (Terschelling) en de Carlot (Terneuzen) varend naast elkaar