Asverstrooiing per schip op het IJsselmeer vanuit Stavoren

Het stadje Stavoren ligt in het uiterste zuidwesten van de provincie Friesland (Nederland), aan drie kanten ingesloten door het IJsselmeer. Het is een voormalige Hanzestad en een van de Friese elf steden.

U vaart met deze historische tjalk uit 1899 met uw eigen familie uit om zorg te dragen voor de verstrooiing van de as  van uw dierbare op het IJsselmeer. Een verstrooiing ter hoogte van Hindeloopen of Lemmer behoort tot de mogelijkheden. Het schip heeft een mooie ruime binnenaccomodatie. Capaciteit 25 personen.

Tarieven

  • € 750,00 vaart op weekdagen. Duur vaart 1 uur 30 minuten.
  • €   75,00 toeslag weekend en feestdagen.
  • € 125,00 toeslag per half uur vaartverlenging.

Uitvaartbegeleiding
Indien gewenst kunt u gebruikmaken van onze uitvaartbegeleiding, die de vaart en asverstrooiing voor u tot een stijlvolle plechtigheid maakt.

Wat doet de uitvaartleider?
De uitvaartleider draagt zorg voor de ontvangst van familie aan boord, zorgt voor een nette opstelplaats voor de urn of askoker, het leiden van de plechtigheid (inleidend woord, gelegenheid bieden tot spreken, moment van stilte, slotwoord). De verstrooiing wordt naar keus door de uitvaartleider of de familie verricht. De uitvaartleider draagt ook zorg voor het afspelen van muziek, en registreert de tijd en exacte locatie van de verstrooiing.

  • € 195,00 toeslag uitvaartleider

Maritieme kaart met officiële verstrooiingsverklaring
U kunt na afloop van de asverstrooiingsvaart een maritieme kaart met officiële verstrooiingsverklaring ontvangen. Hierop staat zeekaart met positie, het schip, datum en tijdstip van asverstrooien vermeld. Dit document ontvangt u dan samen met de rekening per post.

  • € 27,50 maritieme kaart
  • € 12,50 voor elk volgend exemplaar
  • € 17,50 als PDF, per email