Asverstrooiing op de Noordzee met een schip vanuit haven Scheveningen 


Asverstrooien speciaal tarief

U kunt met een Opstapvaart tegen een gunstig tarief van 87,00 per persoon vanuit Scheveningen varen voor de asverstrooiing of asbijzetting van uw dierbare op de volgende data:

22 januari 2023, 19 februari 2023, 19 maart 2023, 16 april 2023, 14 mei 2023 (moederdag), 4 juni 2023, 18 juni 2023 (vaderdag), 23 juli 2023, 20 augustus 2022, 10 september 2023,

24 september 2023, 22 oktober 2023, 19 november 2023 en 10 december 2023

Klik hier voor meer informatie


Asverstrooiing of bijzetting op de Noordzee vanuit Scheveningen

Scheveningen is voor de Randstad en een groot deel van Nederland redelijk centraal gelegen. Hiermee is Scheveningen een goed geoutilleerde ’thuishaven’ geworden. Daardoor is het ook de meest gebruikte en voordeligste mogelijkheid. U kunt van hieruit as verstrooien met een schip voor de kust van Kijkduin, Scheveningen, Wassenaar, Katwijk, of Noordwijk. Alleen met uw eigen familie, of met meer families tijdens één van de 12 Opstapvaarten (meer informatie). Door het gebruik van oude maritieme tradities, die bij een zeebegrafenis van kracht waren, maakt ~Aqua-Omega van elke verstrooiing een gedenkwaardig en onvergetelijk afscheid.

Het schip
Een originele visserskotter met ruime binnen- en buitenaccommodatie. Geschikt voor zowel grote als kleine gezelschappen. U vaart tijdens deze plechtigheid alleen met uw familie en de bemanning. Capaciteit 35 personen.

Tarieven asverstrooien

 •  € 495,00 vaart op weekdagen. Duur vaart ca. 1 uur, rechtuit tot 3,5 kilometer uit de kust.
 •  €   75,00 toeslag weekend en feestdagen
 •  €   60,00 toeslag per kwartier vaartverlenging. Bijvoorbeeld Katwijk plm 1 uur extra.
 •  €   50,00 toeslag op de brandstof (hopelijk tijdelijk)

Gewenste asverstrooiingslocatie op de Noordzee:

 • Asverstrooiing voor de kust van Kijkduin, plus 15 minuten vaartijd.
 • Asverstrooiing voor de kust van Wassenaar, plus 30 minuten vaartijd.
 • Asverstrooiing voor de kust van Katwijk, plus 1 uur en 15 minuten.
 • Asverstrooiing voor de kust van Noordwijk, plus 1 uur en 45 minuten.
 • Asverstrooiing voor de kust van Hoek van Holland, plus 1 uur.

Uitvaartbegeleiding
Indien gewenst kunt u gebruikmaken van onze uitvaartbegeleiding, die de vaart en asverstrooiing voor u tot een stijlvolle plechtigheid maakt.

Wat doet de uitvaartleider?
De uitvaartleider draagt zorg voor de ontvangst van familie aan boord, zorgt voor een nette opstelplaats voor de urn of askoker, het leiden van de plechtigheid (inleidend woord, gelegenheid bieden tot spreken, moment van stilte, slotwoord). De verstrooiing wordt naar keus door de uitvaartleider of de familie verricht. De uitvaartleider draagt ook zorg voor het afspelen van muziek, en registreert de tijd en exacte locatie van de verstrooiing.

 •  € 195,00 toeslag uitvaartleider

Live Video Streaming van de asverstrooiing of asbijzetting
Het live uitzenden van de asverstrooiings- of bijzettingsplechtigheid kan een oplossing bieden voor nabestaanden die heel graag bij het asverstrooien of asbijzetting aanwezig willen zijn, maar om welke reden dan ook, dit niet kunnen.

De uitzending zal te zien zijn via ons Youtubekanaal. Dus voor iedereen waar ook ter wereld te bekijken. Door middel van een link kunnen alleen mensen die door u zijn uitgenodigd deze videostream volgen en daarmee houdt u de beelden privé binnen uw familiekring. Daarna blijft de film voor altijd beschikbaar en oproepbaar.

Deze dienst is beschikbaar voor de havens: Scheveningen, Rotterdam, Neeltje Jans, IJmuiden, Enkhuizen, Den Helder alle andere havens op aanvraag.

 • Het tarief hiervoor is € 175,00 en altijd in combinatie met een uitvaartleider.

Als u live video streaming wenst tijdens de asverstrooiingsvaart kunt u dit bij uw reservering aan ons kenbaar maken.


Maritieme kaart met officiële verstrooiingsverklaring

U kunt na afloop van de asverstrooiingsvaart een maritieme kaart met officiële verstrooiingsverklaring ontvangen. Hierop staat zeekaart met positie, het schip, datum en tijdstip van asverstrooien vermeld. Dit document ontvangt u dan samen met de rekening per post.

 •  € 27,50 maritieme kaart
 •  € 12,50 voor elk volgend exemplaar
 •  € 17,50 als PDF, per email