Afscheid van uw dierbare op zee per schip vanuit Neeltje Jans

Op vaderdag kunt u meevaren met de Opstapvaart vanuit de haven van Neeltje Jans om zorg te dragen voor een asverstrooiing van uw dierbare op zee. U vaart uit vanuit de binnenhaven van Neeltje Jans naar de Noordzee inclusief nette begeleiding van een van onze uitvaartleiders voor € 82,- per persoon.

Vertrektijd: ca. 16:15 uur
Thuiskomt: ca 18:00 uur of zoveel later als nodig is.

U vertrek voor de asverstrooiingsvaart vanaf eerste pontonsteiger, gelegen aan de binnenzijde van de Roompotsluis.

As verstrooien met goed weer op de Noordzee en met slechte weersomstandigheden kan er worden uitgeweken naar de Oosterschelde. U vaart met dit goed onderhouden motor schip. Een bijzondere belevenis met een comfortabele binnen en buiten accommodatie en daardoor alle ruimte om in familieverband zorg te dragen voor de asverstrooiingsplechtigheid van uw dierbare.

Geef u hier op of neem telefonisch contact met ons op 023- 542 41 94 / 06 55 841 880

Waarom is de prijs zo gunstig?
~Aqua-Omega Waardige Asverstrooiing organiseert al sinds 2010 Opstapvaarten vanuit IJmuiden. Bij een Opstapvaart deelt u het schip met andere families en dus ook de kosten van het schip.
U zorgt zelf voor het meenemen van de as, eventuele bloemen, en verstrooiing hiervan. Indien de as nog bij het crematorium staat maakt u voor het afhalen een afspraak. U kunt daarbij aangeven de as bij voorkeur in een CiniSafe of strooikoker te ontvangen.

Kijk voor de vaarroutes en foto-impressie op de link helemaal onderaan deze pagina.

Geef u hier op of neem telefonisch contact met ons op 023- 542 41 94 / 06 55 841 880


Wat zijn de mogelijkheden tijdens de asverstrooiing?

In plaats van as verstrooien is het ook mogelijk de as in een zee-urn in het water bij te zetten. Deze biologische afbreekbare urnen lossen afhankelijk van temperatuur en stroming in plm. 24 tot 48 uur volledig op in het water. U wordt hierbij niet meer direct geconfronteerd met de as. De urnen zijn milieuvriendelijk.  Klik hier voor het assortiment biologische oplosbare zee urnen.

kijk op het filmpje hoe een asbijzetting met een zee-urn in zijn werk gaat.

Op de zee kan indien gewenst voorafgaande aan elke verstrooiing een korte persoonlijke plechtigheid gehouden, waarna men in alle rust de gelegenheid krijgt om de as te verstrooien of bij te zetten. Ook  kunt een bloemengroet geven direct na de asverstrooiing of asbijzetting en een muziekstuk laten afspelen tijdens de asverstrooiing.

Overbrengen van de as
Indien de as nog bij het crematorium staat maakt u voor het afhalen een afspraak. U kunt daarbij aangeven de as bij voorkeur in een strooikoker te ontvangen. Indien gewenst kan ~Aqua-Omega voor u de as bij het crematorium afhalen. (€ 62,00 meerprijs.)

Belangrijk om te weten
U dient zich te realiseren dat er meerdere nabestaanden onder gelijke omstandigheden mee gaan waarbij u geacht wordt gepast rekening met elkaar te houden. Aan boord is een uitvaartleider aanwezig welke een en ander in goede banen leidt en u desgewenst behulpzaam kan zijn met asverstrooien en bijzetten. De volgorde van plechtigheden wordt bepaald door de geboortedatum van uw dierbare.

Betaling
Vaartickets en consumpties zijn contant of per pin aan boord af te rekenen.
Tarief € 82,00 per persoon, kinderen t/m 16 jr € 35,00.
Aan boord krijgt u koffie en thee van ons aangeboden. Fris en diverse consumpties tegen betaling verkrijgbaar.

Gaat een Opstapvaart altijd door?
Onze asverstrooiingsvaarten en vluchten zijn erg afhankelijk van het weer, bij niet vaarbare weersomstandigheden wordt de vaart doorgeschoven naar een andere zondag.
Bij onvoldoende aanmeldingen kan de vaart ook geannuleerd worden. Bij stormachtige weersverwachting kunt u betreffende wel of geen doorgang de dag vooraf bellen tussen 17.30 – 18.00 uur, telefoon nr. 06 55 841 880, en/of deze pagina raadplegen.


Maritieme kaart met verstrooiingsverklaring

Na afloop van de verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop worden o.a. de naam van de overledene en exacte plaats van verstrooiing aangegeven. Deze akte is direct aan boord te bestellen à € 22,50 incl. verzendkosten (€ 10,00 voor elk volgend exemplaar; € 12,50 als PDF). U krijgt deze verklaringsakte ter nagedachtenis zo snel als mogelijk thuisgestuurd.

Neem gerust contact met mij of één van mijn collega’s indien u nog vragen heeft of u wilt opgeven voor deze vaart.

~Aqua-Omega wenst allen een rustige vaart en mooie plechtigheid toe.

Met vriendelijke groet,
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]