Ophalen van de as bij het crematorium en overbrengen naar huis

U kunt na de crematie niet zomaar over de as van uw dierbare beschikken. De wettelijke bewaartermijn bij het crematorium is één maand vanaf de dag van cremeren. Dus als de crematie heeft plaatsgevonden op bijvoorbeeld 5 mei, dan kunt u pas op 6 juni over de as beschikken. Voor het ophalen van de as bij het crematorium dient u een afspraak te maken.

U kunt ook ons opdracht geven de as van uw dierbare bij het crematorium voor u op te halen. U hoeft dan zelf niet meer naar het crematorium te gaan om alle formaliteiten te vervullen. Een medewerker van ~Aqua-Omega haalt de as persoonlijk bij het crematorium op. Al naar gelang uw verdere wensen komt de medewerker de as persoonlijk bij u langs brengen, of u kunt de as bij ons op kantoor afhalen. Vaak bewaren wij de as voor de familie die ons een opdracht heeft gegeven voor een verstrooiing of bijzetting, en brengen de urn dan mee naar het schip etc..

  • Het tarief hiervoor is € 72,00, ongeacht de plaats in Nederland waar het crematorium is gevestigd.

Als u dit wenst kunt u ons machtigingsformulier downloaden of meteen afdrukken. Wij verzoeken u het ingevulde formulier voorzien van uw handtekening per post, email of WhatsApp aan ons terug te sturen, samen met een kopie van uw identiteitsbewijs. Denkt u er wel aan dat alleen de opdrachtgever van de crematie ons kan machtigen. Als u dit lastig vindt, kunt u ons ook bellen, dan vullen wij het formulier voor u in en sturen het ter ondertekening aan u toe, met een retourenvelop. U hoeft dan alleen nog een kopie van uw identiteitsbewijs te maken en mee terug te sturen.

Als u nog vragen heeft, bel (023 542 41 94) of mail ons dan gerust.