Geef u op voor de asverstrooiing opstapvaart met een voormalige Marineschip op zee vanuit de haven van Den Helder op zondag 28 juli 2024, voor vertrek zal de Last Post ten gehore worden gebracht.

Stap aan boord voor een onvergetelijk afscheid op de eeuwige golven en stroming van de Noordzee. Wij nodigen u en uw familie uit voor een gedenkwaardige asverstrooiing met het majestueuze voormalige marineschip, de Hr. Ms. “Hendrik Karssen,” dat exclusief voor deze asverstrooiingsvaart beschikbaar wordt gesteld. Dit is dé gelegenheid om op bijzondere wijze afscheid te nemen van uw dierbare en de kracht en schoonheid van de zee te omarmen.

De Hendrik Karssen staat symbool voor een rijke maritieme geschiedenis en wordt nu een monument van eerbetoon voor uw geliefde. Terwijl u aan boord stapt, omringd door een warme en ondersteunende sfeer van de entourage en de professionele bemanning. Samen met andere families deelt u deze unieke reis.

De gezamenlijke asverstrooiing maakt het mogelijk om de kosten te delen, waardoor deze uitvaart op zee betaalbaar wordt voor iedereen die wil deelnemen.

Op de Hendrik Karssen wordt elke asverstrooiing afzonderlijk van de overige deelnemers met de grootste zorg en respect uitgevoerd. Ons ervaren team zal u bijstaan tijdens de vaart en de asverstrooiing.  U kunt ervoor kiezen om persoonlijke woorden te delen, muziek af te spelen die uw dierbare geliefde koesterde, of op uw eigen manier een eerbetoon te brengen aan uw dierbare.

De zee heeft altijd een magische aantrekkingskracht gehad en brengt mensen samen in momenten van vreugde en verdriet. Op de Hendrik Karssen wordt uw gezelschap één met de zee, één met elkaar en één met de kostbare herinneringen aan uw dierbare. Het is een ervaring die uw harten zal verwarmen en u zult koesteren voor de rest van uw leven.

Wacht niet langer om deze unieke gelegenheid aan te grijpen om uw geliefde te eren met een asverstrooiing op zee.

Voor meer informatie en boekingen, neem contact met ons op info@asverstrooiing.nl of per telefoon 023 542 41 94.

Hr. Ms. Hendrik Karssen aan de kade in Haarlem

Vertrektijden en opstapplaats
Vertrektijd: ca. 14:00 uur.
Thuiskomst: ca. 15:30 uur.

Zonsondergang: 21:39 uur

Opstapplaats
U vertrekt vanuit het Nieuwe Werk tegenover 43B Den Helder om koers te zetten naar open zee.


Een Eervol Afscheid: Asverstrooiing vanuit Den Helder

Geachte familieleden en nabestaanden,

Wij nodigen u van harte uit voor een betekenisvol en eervol afscheid tijdens onze Opstapvaart vanuit Den Helder. Aqua-Omega organiseert al sinds 2010 Opstapvaarten vanuit Scheveningen, en nu bieden we u de kans om samen met andere families een bijzondere asverstrooiing op zee te beleven.

Meerdere families
Bij onze Opstapvaarten deelt u niet alleen het schip, maar ook de kosten met andere families. Dit maakt het niet alleen een prachtige, maar ook een betaalbare optie. U neemt zelf de as en eventuele bloemen mee voor de verstrooiing. Als de as nog bij het crematorium staat, kunnen we deze voor u ophalen, zodat u zich volledig kunt richten op het afscheid.

Een Duurzaam Alternatief: Zee-urnen
Voor wie liever een andere vorm van asverstrooien verkiest, bieden wij biologisch afbreekbare zee-urnen aan. Deze milieuvriendelijke urnen lossen binnen 24 tot 48 uur op in het water, waardoor u niet langer direct geconfronteerd wordt met de as. Een respectvolle en natuurlijke manier om uw dierbare een laatste rustplaats te geven. Via deze link komt u in onze uitgebreide catalogus van zee-urnen.

Samen in Harmonie op Zee
Wij vragen u om begrip en respect te tonen voor elkaar, aangezien meerdere nabestaanden onder gelijke omstandigheden deelnemen aan de Opstapvaart. Een ervaren uitvaartleider zal aan boord aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden en u desgewenst te helpen met de verstrooiing of bijzetting.

Een Persoonlijk Moment van Gedenken
Voorafgaand aan elke verstrooiing krijgt u de gelegenheid voor een persoonlijk afscheid, waarbij u uit het zicht van andere families de as kunt verstrooien of bijzetten. De verstrooiingen gebeuren op volgorde van geboortedata van de overledenen. U kunt hierbij een muziekstuk afspelen om het moment extra betekenisvol te maken.

Tarieven
Tijdens de vaart bieden wij u koffie en thee aan, terwijl frisdranken en diverse consumpties tegen betaling verkrijgbaar zijn. U kunt uw vaartickets en consumpties contant of per pin aan boord afrekenen. Het tarief bedraagt € 95,00 per persoon, met een speciaal tarief van € 40,- voor kinderen tot en met 16 jaar.

Weersomstandigheden en Annulering
Bij stormachtige weersverwachtingen kunt u de dag ervoor tussen 17.30 en 18.00 uur telefonisch informeren over het al dan niet doorgaan van de vaart. Wij zorgen er dan voor dat u goed geïnformeerd bent. Als de vaart door onvoorziene omstandigheden niet door kan gaan, schuiven we deze door naar een andere zondag. Mocht het aantal aanmeldingen onvoldoende zijn, dan kan de vaart helaas geannuleerd worden.

Een Officiële Verklaring voor de Nagedachtenis
Na afloop van de verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart beschikbaar. Hierin staan de naam van de overledene en de exacte plaats van verstrooiing vermeld. Deze akte kunt u direct aan boord bestellen voor €27,50, inclusief verzendkosten. Zo heeft u een tastbare herinnering aan dit bijzondere moment.

Voor vragen of om u op te geven voor deze uitvaart op zee reis, neem gerust contact met ons op. Wij, Sebastiaan Smit en het hele team van Aqua-Omega, wensen u een mooie rustige vaart en een prachtige plechtigheid toe.

Met vriendelijke groet,
Aqua-Omega
Tel: 023-542 41 94 / 06 55 841 880