Afscheid van uw dierbare per schip vanuit de haven van Scheveningen op de Noordzee

Op zondag 20 juni a.s. kunt u met ons meevaren om zorg te dragen voor de verstrooiing of bijzetting van de as van een dierbare op zee. Er zijn nog plaatsen voor u om mee te varen met andere kleine gezelschappen. U draagt zelf zorg voor het verstrooien van de as uw dierbare per schip op de Noordzee voor € 82,- per persoon.

Attentie: wij hebben toestemming om ondanks de coronacrisis uit te varen, onder aangepaste omstandigheden en met maximaal 18 personen. Uiteraard houden wij ons aan alle voorschriften die het RIVM stelt.

Vertrektijd: ca. 15:30 uur.
Thuiskomst: ca. 17:00 uur

Het schip
U vertrekt vanuit de tweede binnenhaven van Scheveningen aan de Dr. Lelykade.

De vaarten vanuit Scheveningen worden met de Albatros uitgevoerd:

As verstrooien op de Noordzee met de m.s. Albatros

Een bijzondere belevenis om met een zeeschip de zee op te varen en zorg te dragen voor de verstrooiing of bijzetting van de as van uw dierbare. Varen zoals varen bedoeld is, de Zee, golven de wind even weg uit de hectiek van alledag.

Geef u hier op of neem telefonisch contact met ons op 023 542 41 94 of 06 55 841 880

~Aqua-Omega Waardige Asverstrooiing organiseert al sinds 2010 Opstapvaarten vanuit Scheveningen. Bij een Opstapvaart deelt u het schip met andere families, en dus ook de kosten van het schip. U zorgt zelf voor het meenemen van de as, eventuele bloemen, en verstrooiing hiervan. Indien de as nog bij het crematorium staat maakt u voor het afhalen een afspraak. U kunt daarbij aangeven de as bij voorkeur in een CiniSafe of een strooikoker te ontvangen. Indien gewenst kan ~Aqua-Omega voor u de as bij het crematorium afhalen (kosten € 62,00).


Biologische afbreekbare urn

In plaats van asverstrooien is het ook mogelijk de as in een zee-urn in het water bij te zetten. Deze biologische afbreekbare urnen lossen afhankelijk van temperatuur en stroming in plm. 24 tot 48 uur volledig op in het water. U wordt hierbij niet meer direct geconfronteerd met de as. De urnen zijn milieuvriendelijk.  Klik hier voor het assortiment biologische oplosbare zee urnen.

kijk op het filmpje hoe een asbijzetting met een zeeurn in zijn werk gaat.


Tijdens de uitvaart op zee

U dient zich te realiseren dat er meerdere nabestaanden onder gelijke omstandigheden mee gaan waarbij u geacht wordt gepast rekening met elkaar te houden. Aan boord is een uitvaartleider aanwezig die een en ander in goede banen leidt en u desgewenst behulpzaam kan zijn met as verstrooien en bijzetten.

Op de zee wordt voorafgaand aan elke verstrooiing een korte persoonlijke plechtigheid gehouden, waarna men in alle rust de gelegenheid krijgt om de as te verstrooien of bij te zetten. Dit gaat op volgorde van geboortedata van de overledenen.

Tijdens of net na de verstrooiing kunt u meegebrachte muziek afspelen.

Aan boord krijgt u koffie en thee van ons aangeboden. Fris en diverse consumpties tegen betaling verkrijgbaar. Vaartickets en consumpties zijn contant of per pin aan boord af te rekenen.

Na de verstrooiingen wordt er een ronde om de locatie van verstrooien gevaren. Na het voltooien van deze ronde wordt er ten afscheid drie maal op de misthoorn geblazen (‘Goede reis’), wordt de vlag naar de top van de mast gehesen en zet het schip koers naar de haven.

Bij stormachtige weersverwachting kunt u contact met ons opnemen of deze website de dag voor de vaart bij Berichten te raadplegen betreffende het wel of geen doorgang vinden van de vaart.
Bij niet vaarbare weersomstandigheden wordt de vaart doorgeschoven naar een andere zondag. Bij onvoldoende aanmeldingen kan de vaart geannuleerd worden.

Na afloop van de verstrooiing of asbijzetting is een officiële Verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop worden o.a. de naam van de overledene en exacte plaats van verstrooiing aangegeven. Deze akte is direct aan boord te bestellen à € 22,50 incl. verzendkosten (€ 10,00 voor een tweede exemplaar, € 12,50 voor een PDF). U krijgt deze verklaringsakte ter nagedachtenis zo snel als mogelijk thuisgestuurd.

Neem gerust contact met mij of één van mijn collega’s indien u nog vragen heeft of u wilt opgeven voor deze vaart.

Aqua-Omega wenst allen een rustige vaart en mooie plechtigheid toe.

Met vriendelijke groet,
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit


Onderstaande links geven u een indruk van de Opstapvaarten:

Een indruk van de Opstapvaart op 23 november  vanuit Scheveningen klik hier

Een indruk van de Opstapvaart op 14 september vanuit Scheveningen klik hier


Een indruk van de Opstapvaart op 18 mei  vanuit Scheveningen klik hier

Een indruk van de Opstapvaart op 30 maart vanuit Scheveningen klik hier

Een indruk van de Opstapvaart op 1 december vanuit Scheveningen klik hier


Een indruk van de Opstapvaart op 22 september vanuit Scheveningen klik hier

Een indruk van de Opstapvaart op 15 juli vanuit Scheveningen klik hier.

Een indruk van de Opstapvaart  op  20 mei vanuit Scheveningen klik hier.

Een indruk van de Opstapvaart op 18 maart vanuit Scheveningen klikt u hier.

Een indruk van de Opstapvaart van 15 januari vanuit Scheveningen klikt u hier. 

Een indruk van de Opstapvaart van 20 november vanuit Scheveningen klikt u hier.

Een indruk van de Opstapvaart van 23 oktober vanuit Scheveningen klikt u hier.