U draagt zelf zorg voor de asverstrooiing van uw dierbare per schip op de Noordzee, inclusief nette begeleiding van een van onze uitvaartleiders voor € 82,- per persoon.

Vertrektijd: ca. 15:30 uur.
Thuiskomst: ca. 17:00 uur (of zoveel later als nodig is).

Het schip
U vertrekt vanuit de Vissershaven IJmuiden met een echte zeekotter.

Marion IJmuiden Halfstok

m.s. Marion met de vlag in rouwstand

Volgens sommige de beste schepen die ooit gebouwd zijn. U ervaart varen zoals varen bedoeld is. Zee, golven en de wind. Aan boord wordt u gastvrij ontvangen door de 3 koppige bemanning en vaart u ongeveer 30 minuten voordat het schip stil wordt gelegd op een mooi plekje op zee.


Waarom is de prijs zo gunstig?

~Aqua-Omega Waardige Asverstrooiing organiseert al sinds 2010 Opstapvaarten vanuit IJmuiden. Bij een Opstapvaart deelt u het schip met andere families en dus ook de kosten van het schip.
U zorgt zelf voor het meenemen van de as, eventuele bloemen, en verstrooiing hiervan. Indien de as nog bij het crematorium staat maakt u voor het afhalen een afspraak. U kunt daarbij aangeven de as bij voorkeur in een CiniSafe of strooikoker te ontvangen. Zo mogelijk kan Aqua-Omega voor u de as bij het crematorium afhalen. (€ 62,00 meerprijs.)

Kijk voor de vaarroutes en foto-impressie op de link helemaal onderaan deze pagina.

Geef u hier op of neem telefonisch contact met ons op 023- 542 41 94 / 06 55 841 880

Asverstrooiing of asbijzetting?
U kunt de as van uw dierbare verstrooien vanuit de asbox, strooikoker of bijzetten in een zee-urn in het water bij te zetten. Deze biologische afbreekbare urnen lossen afhankelijk van temperatuur en stroming in plm. 24 tot 48 uur volledig op in het water. U wordt hierbij niet meer direct geconfronteerd met de as en hoeft geen rekening te houden met de wind. De urnen zijn milieuvriendelijk.  Klik hier voor het assortiment Zee-Urnen.

ijk op het filmpje hoe een asbijzetting met een zeeurn in zijn werk gaat.

Overbrengen van de as
Indien de as nog bij het crematorium staat maakt u voor het afhalen een afspraak. U kunt daarbij aangeven de as bij voorkeur in een strooikoker te ontvangen.
Zo mogelijk kan Aqua-Omega voor u de as bij het crematorium afhalen. (€ 62,00 meerprijs.)

Belangrijk om te weten
U dient zich te realiseren dat er meerdere nabestaanden onder gelijke omstandigheden mee gaan waarbij u geacht wordt gepast rekening met elkaar te houden. Aan boord is een uitvaartleider aanwezig welke een en ander in goede banen leidt en u desgewenst behulpzaam kan zijn met asverstrooien en bijzetten. De volgorde van plechtigheden wordt bepaald door de geboortedatum van uw dierbare.

Tijdens de uitvaart op zee
U dient zich te realiseren dat er meerdere nabestaanden onder gelijke omstandigheden mee gaan waarbij u geacht wordt gepast rekening met elkaar te houden. Aan boord is een uitvaartleider aanwezig welke een en ander in goede banen leidt en u desgewenst behulpzaam kan zijn met asverstrooien en bijzetten.

Op de zee wordt voorafgaande aan elke verstrooiing een korte persoonlijke plechtigheid gehouden, waarna men in alle rust de gelegenheid krijgt om de as te verstrooien of bij te zetten. Dit gaat op volgorde van geboortedata van de overledenen.

Tijdens of net na de verstrooiing kunt u meegebrachte muziek afspelen.

Betaling
Aan boord krijgt u koffie en thee van ons aangeboden. Fris en diverse consumpties tegen betaling verkrijgbaar. Vaartickets en consumpties zijn contant of per pin aan boord af te rekenen. Het tarief is € 82,00 per persoon, kinderen t/m 16 jr € 35,00.

Na de verstrooiingen wordt er een ronde om de locatie van verstrooien gevaren. Na het voltooien van deze ronde wordt er ten afscheid drie maal op de misthoorn geblazen (‘Goede reis’), wordt de vlag naar de top van de mast gehesen en zet het schip koers naar de haven.

Gaat een Opstapvaart altijd door?
Bij stormachtige weersverwachting kunt u contact met ons opnemen of deze website de dag voor de vaart bij Berichten te raadplegen betreffende het wel of geen doorgang vinden van de vaart.
Bij niet vaarbare weersomstandigheden wordt de vaart doorgeschoven naar een andere zondag. Bij onvoldoende aanmeldingen kan de vaart geannuleerd worden.

Na afloop van de verstrooiing of asbijzetting is een officiële Verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop worden o.a. de naam van de overledene en exacte plaats van verstrooiing aangegeven. Deze akte is direct aan boord te bestellen à € 22,50 incl. verzendkosten. U krijgt deze verklaringsakte ter nagedachtenis zo snel als mogelijk thuisgestuurd.

Neem gerust contact met mij of één van mijn collega’s indien u nog vragen heeft of u wilt opgeven voor deze vaart.

Aqua-Omega wenst allen een rustige vaart en mooie plechtigheid toe.

Met vriendelijke groet,
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit


Onderstaande linken geven u een indruk van de Opstapvaarten:

Een indruk van de Opstapvaart op 1 april  vanuit IJmuiden klik hier

Een indruk van de Opstapvaart op 18 november  vanuit IJmuiden klikt u hier.

Een indruk van de Opstapvaart op 09 september vanuit IJmuiden klik hier.

Een indruk van de Opstapvaart op 15 juli vanuit Scheveningen klik hier.

Een indruk van de Opstapvaart op 8 juli  vanuit IJmuiden klik hier.

Een indruk van de Opstapvaart  op  20 mei vanuit Scheveningen klik hier.

Een indruk van de Opstapvaart op 18 maart  vanuit Scheveningen klikt u hier.

Een indruk van de Opstapvaart van 15 januari vanuit Scheveningen klikt u hier. 

Een indruk van de Opstapvaart van 20 november vanuit Scheveningen klikt u hier.

Een indruk van de Opstapvaart van 23 oktober vanuit Scheveningen klikt u hier.

Voor een indruk van de Opstapvaart van 24 augustus vanuit IJmuiden klikt u hier.