Afscheid van uw dierbare per schip vanuit de haven van Neeltje Jans (Zeeland) op de Noordzee

U vaart zelf de zee op met een klein gezelschap om zorg te dragen voor de asverstrooiing of asbijzetting van uw dierbare op de Noordzee.

Geef u nu op en draagt zelf zorg voor het verstrooien van de as uw dierbare per schip op de Noordzee voor € 82,- per persoon.

De vertrektijd is ca. 16:00 uur. We zijn terug in de haven om ca 18:00 uur, of zoveel later als nodig is.

U vertrekt voor de asverstrooiingsvaart vanaf de eerste pontonsteiger, gelegen aan de binnenzijde van de Roompotsluis.

As verstrooien met goed weer op de Noordzee; met slechte weersomstandigheden kan er worden uitgeweken naar de Oosterschelde. U vaart met dit goed onderhouden motorschip. Een bijzondere belevenis met een comfortabele binnen- en buiten accommodatie, en daardoor alle ruimte om in familieverband zorg te dragen voor de asverstrooiingsplechtigheid van uw dierbare.

Geef u hier op of neem telefonisch contact met ons op 023- 542 41 94 / 06 55 841 880


Waarom is de prijs zo gunstig?
~Aqua-Omega Waardige Asverstrooiing organiseert al sinds 2010 Opstapvaarten vanuit verschillende haven langs de Nederlandse kust. Bij een Opstapvaart deelt u het schip met andere families en dus ook de kosten van het schip. U zorgt zelf voor het meenemen van de as, eventuele bloemen, en verstrooiing hiervan. Indien de as nog bij het crematorium staat maakt u voor het afhalen een afspraak. U kunt daarbij aangeven de as bij voorkeur in een CiniSafe of strooikoker te ontvangen. Zo mogelijk kan ~Aqua-Omega voor u de as bij het crematorium afhalen. (€ 62,00 meerprijs.)

Kijk voor de vaarroutes en foto-impressie op de link helemaal onderaan deze pagina.

Geef u hier op of neem telefonisch contact met ons op 023- 542 41 94 / 06 55 841 880


Wat zijn de mogelijkheden tijdens de asverstrooiing?
In plaats van as verstrooien is het ook mogelijk de as in een zee-urn in het water bij te zetten. Deze biologische afbreekbare urnen lossen afhankelijk van temperatuur en stroming in ongeveer 24 tot 48 uur volledig op in het water. U wordt hierbij niet meer direct geconfronteerd met de as. De urnen zijn milieuvriendelijk. Klik hier voor het assortiment biologische oplosbare zee-urnen.

Bekijk het filmpje hoe een asbijzetting met een zee-urn in zijn werk gaat.

Op de zee kan indien gewenst voorafgaande aan elke verstrooiing een korte persoonlijke plechtigheid gehouden, waarna men in alle rust de gelegenheid krijgt om de as te verstrooien of bij te zetten. Ook kunt een bloemengroet geven direct na de asverstrooiing of asbijzetting en een muziekstuk laten afspelen tijdens de asverstrooiing.

Overbrengen van de as
Indien de as nog bij het crematorium staat maakt u voor het afhalen een afspraak. U kunt daarbij aangeven de as bij voorkeur in een strooikoker te ontvangen.
Zo mogelijk kan ~Aqua-Omega voor u de as bij het crematorium afhalen. (€ 72,00 meerprijs.)

Belangrijk om te weten
U dient zich te realiseren dat er meerdere nabestaanden onder gelijke omstandigheden mee gaan waarbij u geacht wordt gepast rekening met elkaar te houden. Aan boord is een uitvaartleider aanwezig die een en ander in goede banen leidt en u desgewenst behulpzaam kan zijn met verstrooien of bijzetten van de as. De volgorde van plechtigheden wordt bepaald door de geboortedatum van uw dierbare.

Betaling
Vaartickets en consumpties zijn contant of per pin aan boord af te rekenen.
Tarief € 87,00 per persoon, kinderen t/m 16 jr € 42,00.
Aan boord krijgt u koffie en thee van ons aangeboden. Fris en diverse consumpties tegen betaling verkrijgbaar.

Gaat een Opstapvaart altijd door?
Onze asverstrooiingsvaarten en vluchten zijn erg afhankelijk van het weer, bij niet vaarbare weersomstandigheden wordt de vaart doorgeschoven naar een andere zondag.
Bij onvoldoende aanmeldingen kan de vaart ook geannuleerd worden. Bij stormachtige weersverwachting kunt u betreffende wel of geen doorgang de dag vooraf bellen tussen 17.30 – 18.00 uur, telefoon nr. 06 55 841 880, en/of deze pagina raadplegen.


Maritieme kaart met verstrooiingsverklaring

Na afloop van de verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop worden o.a. de naam van de overledene en exacte plaats van verstrooiing aangegeven. Deze akte is direct aan boord te bestellen à € 22,50 incl. verzendkosten (€ 12,50 voor elk volgend exemplaar, of als als PDF). U krijgt deze verklaringsakte ter nagedachtenis zo snel als mogelijk thuisgestuurd.

Neem gerust contact met mij of één van mijn collega’s indien u nog vragen heeft of u wilt opgeven voor deze vaart.

~Aqua-Omega wenst allen een rustige vaart en mooie plechtigheid toe.

Met vriendelijke groet,
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit