Asverstrooien tijdens de opstapvaart per schip op zee vanuit Lauwersoog

Voor een bedrag van € 92,- per persoon kunt u zelf zorgen voor de verstrooiing of bijzetting van de as van uw overleden dierbare per schip op de Waddenzee.

Afvaart: ca. 13:30 uur
Thuis ca. 15:30 uur of zoveel later als nodig is.

Haven:  Veerhaven Lauwersoog tegenover , klik hier

De Gebroeder Lude is een van de vijf zelf oprichtende schepen van het type Carlot.
klik hier voor meer informatie.

Geef u hier op of neem telefonisch contact met ons op 023- 542 41 94 / 06 55 841 880

Aqua-Omega Waardige Asverstrooiing organiseert als sinds 2010 Opstapvaarten vanuit Scheveningen, IJmuiden en Neeltje Jans. Bij een Opstapvaart deelt u het schip  met andere families en dus ook de kosten van het schip. U zorgt zelf voor het meenemen van de as, eventuele bloemen, en verstrooiing hiervan. Indien de as nog bij het crematorium staat maakt u voor het afhalen een afspraak. U kunt daarbij aangeven de as bij voorkeur in een strooikoker te ontvangen.’Zo mogelijk kan Aqua-Omega voor u de as bij het crematorium afhalen. (€ 62,00 meerprijs.)


Biologische afbreekbare urn

In plaats van asverstrooien is het ook mogelijk de as in een zee-urn in het water bij te zetten. Deze biologische afbreekbare urnen lossen afhankelijk van temperatuur en stroming in plm. 24 tot 48 uur volledig op in het water. U wordt hierbij niet meer direct geconfronteerd met de as. De urnen zijn milieuvriendelijk.  Klik hier voor het assortiment biologische oplosbare zee urnen.

kijk op het filmpje hoe een asbijzetting met een zeeurn in zijn werk gaat.


Tijdens de uitvaart op zee

U dient zich te realiseren dat er meerdere nabestaanden onder gelijke omstandigheden mee gaan waarbij u geacht wordt gepast rekening met elkaar te houden. Aan boord is een uitvaartleider aanwezig welke een en ander in goede banen leidt en u desgewenst behulpzaam kan zijn met asverstrooien en bijzetten.

Op de zee wordt voorafgaande aan elke verstrooiing een korte persoonlijke plechtigheid gehouden, waarna men in alle rust de gelegenheid krijgt om de as te verstrooien of bij te zetten. Dit gaat op volgorde van geboortedata van de overledenen.

Tijdens of net na de verstrooiing kunt u meegebrachte muziek afspelen.

Aan boord krijgt u koffie en thee van ons aangeboden. Fris en diverse consumpties tegen betaling verkrijgbaar. Vaartickets en consumpties zijn contant of per pin aan boord af te rekenen. Het tarief is € 92,00 per persoon, kinderen t/m 16 jr € 43,00.

Bij stormachtige weersverwachting kunt u betreffende wel of geen doorgang de dag vooraf bellen tussen 17.30 – 18.00 uur, telefoon nr. 0655 841 880, en/of deze pagina raadplegen.

Bij niet vaarbare weersomstandigheden wordt de vaart doorgeschoven naar een andere zondag. Bij onvoldoende aanmeldingen kan de vaart geannuleerd worden.

Na afloop van de verstrooiing of asbijzetting is een officiële Verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop worden o.a. de naam van de overledene en exacte plaats van verstrooiing aangegeven. Deze akte is direct aan boord te bestellen à € 27,50 incl. verzendkosten. U krijgt deze verklaringsakte ter nagedachtenis zo snel als mogelijk thuisgestuurd.

Neem gerust contact met mij of één van mijn collega’s indien u nog vragen heeft of u wilt opgeven voor deze vaart.

Aqua-Omega wenst allen een rustige vaart en mooie plechtigheid toe.

Met vriendelijke groet,
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit