Asverstrooien met een schip op de Eems

U draagt zelf zorg voor de verstrooiing of bijzetting van de as van uw dierbare per schip op de Eems voor € 75,00 per persoon.

Afvaart: ca. 16:30 uur
Terug ca. 18:00 uur of zoveel later als nodig is.

Vertrek vanaf de steiger van de Watertaxi aan de Beatrixhaven, bij de ligplaats van de veerboot naar Borkum. U kunt daar parkeren voor € 4,50 per dag. De precieze ligplaats van het schip staat in de bevestiging die u van ons ontvangt nadat u zich heeft opgegeven.

Geef u hier op of neem telefonisch contact met ons op 023-542 41 94

~Aqua-Omega Waardige Asverstrooiing organiseert als sinds 2010 Opstapvaarten vanuit Scheveningen. Bij een Opstapvaart deelt u het schip met andere families, en dus ook de kosten van het schip. U zorgt zelf voor het meenemen van de as, eventuele bloemen, en de verstrooiing. Als de as nog bij het crematorium staat maakt u voor het afhalen een afspraak. U kunt daarbij aangeven de as bij voorkeur in een strooikoker te ontvangen. Indien gewenst kan ~Aqua-Omega voor u de as bij het crematorium afhalen (€ 62,00 meerprijs).

Biologische afbreekbare urn

In plaats van verstrooien is het ook mogelijk de as in een zee-urn in het water bij te zetten. Deze biologische afbreekbare urnen lossen afhankelijk van temperatuur en stroming in ca. 24 tot 48 uur volledig op in het water. U wordt hierbij niet direct geconfronteerd met de as. De urnen zijn milieuvriendelijk.  Klik hier voor het assortiment biologische oplosbare zee-urnen.

U dient zich te realiseren dat er meerdere nabestaanden onder gelijke omstandigheden mee gaan waarbij u geacht wordt gepast rekening met elkaar te houden. Aan boord is een uitvaartleider aanwezig die een en ander in goede banen leidt en u desgewenst behulpzaam kan zijn met het verstrooien of bijzetten van de as.

Op de zee wordt voorafgaande aan elke verstrooiing een korte persoonlijke plechtigheid gehouden, waarna men in alle rust de gelegenheid krijgt om de as te verstrooien of bij te zetten. Een en ander gaat op volgorde van geboortedata van de overledenen.

Tijdens of net na de verstrooiing kunt u meegebrachte muziek afspelen.

Aan boord krijgt u koffie en thee van ons aangeboden. Fris en diverse consumpties tegen betaling verkrijgbaar. Vaartickets en consumpties zijn contant of per pin aan boord af te rekenen. Het tarief voor de vaart is € 75,00 per persoon, kinderen t/m 16 jr € 35,00.

Bij stormachtige weersverwachting kunt u betreffende het wel of geen doorgang vinden van de vaart de dag vooraf bellen tussen 17.30 en 18.00 uur naar 023 542 41 94, of deze pagina raadplegen.

Bij niet vaarbare weersomstandigheden wordt de vaart doorgeschoven naar een andere zondag. Bij onvoldoende aanmeldingen kan de vaart geannuleerd worden.

Na afloop van de verstrooiing of asbijzetting is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop worden o.a. de naam van de overledene en exacte plaats van verstrooiing aangegeven. Deze akte is direct aan boord te bestellen à € 18,50 incl. verzendkosten (€ 12,50 als PDF; € 10,00 voor elk volgend exemplaar). U krijgt deze verklaringsakte ter nagedachtenis zo snel als mogelijk thuisgestuurd.

Neem gerust contact met mij of één van mijn collega’s indien u nog vragen heeft of u wilt opgeven voor deze vaart.

~Aqua-Omega wenst allen een rustige vaart en mooie plechtigheid toe.

Sebastiaan Smit

~Aqua-Omega

Onderstaande links geven u een indruk van de Opstapvaarten vanuit Scheveningen.

Een indruk van de Opstapvaart op 23 november  vanuit Scheveningen klik hier

Een indruk van de Opstapvaart op 14 september vanuit Scheveningen klik hier


Een indruk van de Opstapvaart op 18 mei  vanuit Scheveningen klik hier

Een indruk van de Opstapvaart op 30 maart vanuit Scheveningen klik hier

Een indruk van de Opstapvaart op 1 december vanuit Scheveningen klik hier


Een indruk van de Opstapvaart op 22 september vanuit Scheveningen klik hier

Een indruk van de Opstapvaart op 15 juli vanuit Scheveningen klik hier.

Een indruk van de Opstapvaart  op  20 mei vanuit Scheveningen klik hier.

Een indruk van de Opstapvaart op 18 maart vanuit Scheveningen klikt u hier.

Een indruk van de Opstapvaart van 15 januari vanuit Scheveningen klikt u hier. 

Een indruk van de Opstapvaart van 20 november vanuit Scheveningen klikt u hier.

Een indruk van de Opstapvaart van 23 oktober vanuit Scheveningen klikt u hier.